Κέρδη έναντι ζημιών εμφάνισε ο όμιλος Ελβάλ στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 2,2 εκ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 3,3 εκ. ευρώ (τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013 είχαν επιβαρυνθεί εφάπαξ από υψηλά ποσά φόρων). Τελικά τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 4,4 εκ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή σε 0,036 ευρώ από ζημιά 0,024 ευρώ ανά μετοχή του περσινού πρώτου εξαμήνου.
Ο όγκος των πωλήσεων του Ομίλου Ελβάλ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 178 χιλ τόνους αυξημένος κατά 5,3% αλλά ο κύκλος εργασιών μειώθηκε ελαφρά κατά 2,5% στα 511,4 εκ. ευρώ, επηρεασμένος από την μέση τιμή του πρωτογενούς αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 34,7 εκ. ευρώ, έναντι 45,1 εκ. ευρώ του περσινού εξαμήνου, μειωμένα κατά 23% κυρίως λόγω του τομέα διέλασης. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 5,4 εκ. ευρώ από 14,7 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2013.

Αναλυτικότερα, ο τομέας έλασης παρουσίασε κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 40,8 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,2%. Παρά τον αυξημένο όγκο πωλήσεων (που ανήλθε σε 168 χιλ. τόνους), οι τιμές κυμάνθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα και προκάλεσαν την υστέρηση στα αποτελέσματα. Στον τομέα διέλασης, στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2014, σε επίπεδο πωλήσεων συνεχίστηκε η πτωτική τάση της Ελληνικής αγοράς, με κάμψη των αντίστοιχων πωλήσεων περίπου 16%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά συνολικά υπήρξε οριακή αύξηση κατά περίπου 1% συνέπεια της εξωστρεφούς πολιτικής και της ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών. Ο τομέας κατέγραψε 9,2 εκ. ευρώ ζημιές προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), επιβαρυμένες από έκτακτες προβλέψεις ύψους 8,5 εκ ευρώ.