Aυξημένα κατά 34% είναι τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Folli Follie στο πρώτο εξάμηνο του 2014, φθάνοντας τα 106,5 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθε στο ποσό των 116,5 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 30%. Παράλληλα, οι πωλήσεις των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του ομίλου για το ίδιο διάστημα ανήλθαν στο ποσό των 479 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,3%.
Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι λόγω της απόσχισης του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου και της πώλησης στην Dufry AG το 2013 ,τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σημείωσε ότι «Ο όμιλος μας συνεχίζει την θετική πορεία του καταγράφοντας αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία σε όλους τους τομείς και τις αγορές που δραστηριοποιείται. Οι πωλήσεις κινήθηκαν με θετικό πρόσημο –αύξηση 10,3% – ενώ το EBITDA αυξήθηκε κατά 30% απόρροια της πιστής εφαρμογής της στρατηγικής ανάπτυξης, ελέγχου του κόστους και της εξωστρέφειας του Ομίλου.
Όλη η διοικητική ομάδα του Ομίλου εστιάζεται στην προώθηση των συνεργειών για τα δικά μας brands (Folli Follie και Links of London) τόσο στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε όσο και στα πλαίσια της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Dufry. Ο Όμιλος έχει πλέον ενισχύσει σημαντικά την θέση του δημιουργώντας έναν ισχυρό ισολογισμό ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στις διεθνείς αγορές με πολύ ευνοϊκούς όρους επισφραγίζοντας την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη δομή και τις προοπτικές του Ομίλου μας ».