Aύξηση 96% σημείωσε η κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου της εταιρείας Cosmote το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεφωνικής εταιρείας. Παράλληλα, σημαντική ήταν και η αύξηση στην κίνηση του 4G δικτύου της εταιρείας, η οποία υπερτριπλασιάστηκε, ενώ η κίνηση data αυξήθηκε συνολικά κατά 33% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Επίσης, αυξημένη κατά 7,6% ήταν και η χρήση του δικτύου της εταιερίας από ξένους επισκέπτες, σε σχέση με πέρυσι, με το δίκτυο της Cosmote να χρησιμοποιούν roamers από 122 χώρες. Η πλειοψηφία τους προήλθε από την Ιταλία, ενώ οι ελληνικοί προορισμοί ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και στους επισκέπτες από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρωταθλήτριες στην κίνηση δεδομένων φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Πάρος, όπου η χρήση data σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (+91%), η Μύκονος (+73%) και η Χαλκιδική (+16%). Αντίστοιχα, η Σαμοθράκη (+22%), η Θάσος (+16%) και η Ικαρία (+6%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Cosmote αναγνωρίζοντας την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των συνδρομητών για χρήση του mobile broadband συνεχίζει σταθερά να επενδύει στην επέκταση του δικτύου της. Μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της γνωστής εφαρμογής μετρήσεων internet, το γρήγορο mobile internet της Cosmote κατατάσσεται στην πρώτη 20άδα στην Ευρώπη ανάμεσα σε περισσότερους από 140 παρόχους.