Χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ λαμβάνει η Travelplanet24 από τα επενδυτικά σχήματα Elikonos Jeremie & Odyssey Jeremie Partners. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.
Η χρηματοδότηση συντονίστηκε από την First Athens Corporate Finance και η συμφωνία προέκυψε μετά από μια επιτυχημένη διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας εξασφάλισε μια τόσο μεγάλου ύψους χρηματοδότηση όπως και την εμπιστοσύνη των επενδυτών του βεληνεκούς των Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners. Η επένδυση θα κατευθυνθεί για την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και πιθανές εξαγορές εταιρειών στις χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Travelplanet24 κ. Φίλιπ Μπρίκμαν.
Η Travelplanet24 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάμεσα στα δέκα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Το 2013 η Travelplanet24 υπερδιπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, από 98 εκατ. ευρώ το 2012 σε 206 εκατ. ευρώ το 2013, κατατάσσοντας την ανάμεσα στους κύριους παίκτες του κλάδου. «Πιστεύουμε σε μια ελληνική εταιρεία με δυναμική στρατηγική και διαρκή εξέλιξη στο εξωτερικό και είδαμε στην Travelplanet24 σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτυακού τουρισμού», δήλωσε ο Partner της Elikonos Jeremie κ. Τάκης Σολωμός. Το Elikonos Jeremie SICAR, με έδρα το Λουξεμβοὐργο, είναι ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, ύψους 17 εκατ. ευρώ, με βασικό επενδυτή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie. To Odyssey Jeremie Partners SICAR είναι κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα στο Λουξεμβούργο και γραφεία στην Αθήνα και το Πάλο Αλτο. To Odyssey επενδύει σε νέες, γρήγορα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής τριετούς εφαρμογής της στρατηγικής που έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκησή της. Το 2014 αποτελεί την αφετηρία των επενδύσεων που θα συμβάλουν στην εξέλιξη της Travelplanet24 σε ηγέτη στο κλάδο των διαδικτυακών γραφείων τουρισμού καθώς και την διαρκή επέκταση της στο εξωτερικό.