Έφτασαν στην Καλαμάτα την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Μαρτίου, αντίστοιχα, οι πρώτοι τουρίστες από Σουηδία και Γερμανία, οι οποίοι πέταξαν από Στοκχόλμη και Μόναχο προς τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την Aegean Airlines.

Σύμφωνα με εταιρία, η οποία πραγματοποίησε και τα εγκαίνια της βάσης στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας, πρόκειται για μια ακόμη επένδυση που πραγματοποιεί στη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της.
Η Aegean θα συνδέει την Μεσσηνία με εννέα προορισμούς του εξωτερικού σταδιακά έως τον Μάιο. Ειδικότερα, από την Καλαμάτα θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Ροστόβ), Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ), Γερμανία (Μόναχο), Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και Ουκρανία (Κίεβο).
Όπως αναφέρεται, οι αερογραμμές θα φτάσουν να εκτελούν 12 πτήσεις την εβδομάδα προς τους εν λόγω προορισμούς με ένα Airbus A320/319.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της βάσης της Aegean στην Καλαμάτα προσγειώθηκε και η πρώτη πτήση της από το Μόναχο, με κωδικό Α3 481 και 100 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, το μέλος του Δ.Σ. των αερογραμμών και διευθύνων σύμβολος της TEMES, κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου.
«H Καλαμάτα γίνεται πλέον η 7η βάση αεροσκάφους της AEGEAN, αναγνωρίζοντας την εντυπωσιακή δυναμική των επενδύσεων, των προσπαθειών των φορέων και της τουριστικής προοπτικής της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου. Εξάλλου λόγω της Costa Navarino, η Μεσσηνία είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που καταφέρνει να λειτουργήσει από αρχές Μαρτίου επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε το παράδειγμα αυτό που αποτελεί ποιοτικό στόχο όλων μας» δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Aegean.
«Nιώθω συγκίνηση που το αεροδρόμιο που φέρει το όνομα του αείμνηστου καπετάν Βασίλη γίνεται βάση για ένα αεροσκάφος μας. Χωρίς το έργο του κανείς μας δεν θα ήταν εδώ σήμερα» τόνισε.