Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου η 2η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 3 συνολικά, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου. Πρόκειται για μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ονομαστικής ισχύος 444 MW, η δημιουργία της οποίας από τη ΜΕΤΚΑ σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση και λειτουργία του ενεργειακού κέντρου του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενεργειακό κέντρο θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της λειτουργίας αγωγών μεταφοράς για τις ανάγκες του κέντρου, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους.
«Η τοποθέτηση της μονάδας στο Νότιο τμήμα της χώρας εγγυάται τη σταθερότητα του Συστήματος και την ελαχιστοποίηση των απωλειών ηλεκτρικής ενεργείας, λόγω της εγγύτητάς της στην περιοχή όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο μεγάλος βαθμός απόδοσής της συμβάλλει εκτός των άλλων στην μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η ολοκλήρωση του ενεργειακού κέντρου του Αγ. Νικολάου συνέβαλε στην επέκταση του Συστήματος Υ/Τ με νέες γραμμές 400 kv. Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου στην ενέργεια ύψους 1 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί με τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγ. Θεοδώρους, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2011», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.