Τη δυνατότητα στους έλληνες επενδυτές να έχουν πρόσβαση online σε αγορές εμπορευμάτων του εξωτερικού και να επενδύουν σε πετρέλαιο, χρυσό, άργυρο καθώς και σε αγορές συναλλάγματος και χρηματιστηριακούς δείκτες δίνει η εταιρεία Forex Capital Μarkets Ηellas, μέλος της FΧCΜ Ηoldings, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των επενδύσεων μέσω Διαδικτύου.

Μάλιστα όπως επεσήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Χ. Κουντούρης, διευθύνων σύμβουλος της FΧCΜ Ηellas, η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές επιτυγχάνεται με το Νo Dealing Desk, δηλαδή την άμεση εκτέλεση συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά χωρίς μεσάζοντες, που εξασφαλίζει τις καλύτερες on the spot τιμές στους πελάτες της. Η online πλατφόρμα της FΧCΜ Ηellas απολαμβάνει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 150.000 πελατών σε 150 χώρες. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το κεφάλαιο με το οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει μέσω της πλατφόρμας της FΧCΜ ξεκινά από 2.000 δολάρια, ένα ποσόν προσιτό για ιδιώτες επενδυτές που αναζητούν εναλλακτική λύση για τα χρήματά τους. Η FΧCΜ συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τη δυνατότητα συναλλαγής σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, το οποίο ελέγχεται από διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

Οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη, στρατηγικός στόχος είναι η online πλατφόρμα συναλλαγών «να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τους επενδυτές εκείνους που επιθυμούν να πάρουν τον έλεγχο των χρημάτων τους στα χέρια τους και να επενδύσουν σε πολύτιμα μέταλλα, συνάλλαγμα και χρηματιστηριακούς δείκτες σε μια περίοδο διευρυμένης αβεβαιότητας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο».

Η FΧCΜ Ηellas ελέγχεται από το FSΑ (Financial Services Αuthority) της Μεγάλης Βρετανίας και εποπτεύεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέσα στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της εντάσσονται και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιεί για όσους ενδιαφέρονται για το online trading, καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης στην ελληνική γλώσσα 12 ώρες την ημέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο της εταιρείας στη διεύθυνση www.fxcm.gr, όπου θα είναι δυνατόν να παρακολουθούν τα λεπτομερή στοιχεία των αγορών οι οποίες είναι προσβάσιμες, ενώ σε ειδική περιοχή του συστήματος που έχει σχεδιασθεί για αυτόν τον σκοπό θα μπορούν να πραγματοποιούν και εικονικές συναλλαγές για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του σύστημα προτού αποφασίσουν να επενδύσουν.