Επειτα από παρέμβαση του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου (ΣΕΔ) η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Centric που δραστηριοποιείται στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, διέκοψε τις εργασίες της γενικής συνέλευσης που θα αποφάσιζε αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος υπέρ των μετόχων των εταιρειών CD Μedia και Usmar για να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της οι εκθέσεις αποτιμήσεως των εν λόγω εταιρειών ώστε να ενημερωθούν οι μέτοχοι. Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τις αποτιμήσεις των εταιρειών, καθώς τις θεωρούν «τσιμπημένες». Η συνέλευση θα συνεχίσει τις εργασίες της σήμερα το απόγευμα.

Η διοίκηση εκτιμά ότι η προτεινόμενη εισφορά εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για τη συμμετοχή σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ανωτέρω εισφορά των μετοχών των εταιρειών CD Μedia και Usmar υπέρ των μετόχων τους.

Οπως ανέφεραν τα στελέχη της Centric, η CD Μedia κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρείες διανομής ψυχαγωγικού λογισμικού και προϊόντων οικιακής διασκέδασης, και στοχεύει στη σημαντική ανάπτυξή της τόσο μέσω της διεύρυνσης της παρεχόμενης γκάμας περιεχομένου όσο και μέσω της γεωγραφικής επέκτασης σε νέες αγορές, όπως η Ρουμανία, η Κύπρος, η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Βουλγαρία.

Οσον αφορά την απόκτηση του 49% της Usmar, τονίστηκε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης της παρουσίας του ομίλου στον χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Η Usmar έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τη σουηδική εταιρεία Unibet, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου της διαδικτυακής ψυχαγωγίας παγκοσμίως, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Η συνεργασία της Usmar προβλέπει την προώθηση των υπηρεσιών της Unibet στην ελληνική γλώσσα.

Η Centric ενημέρωσε τους μετόχους της ότι αναμένει τη συναίνεση των ελεγκτικών εταιρειών ΒDΟ Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική ΑΕ, ΗΒΡ Ορκωτοί Ελεγκτές-Λογιστές ΕΠΕ, καθώς και των εταιρειών CD Μedia ΑΕ και Usmar Μanagement Ltd,, προκειμένου να αναρτήσει νομίμως στην ιστοσελίδα της τις εκθέσεις αποτίμησης των υπό εισφορά μετοχών. Ως αργά το βράδυ είχε δημοσιευθεί η έκθεση αποτίμησης της Usmar. Η αποτίμηση κυμαίνεται από 11,58 εκατ. ευρώ (η χαμηλή) ως 12,8 εκατ. ευρώ (η υψηλή). Η Centric θέλει να αποκτήσει το 41,8% της εταιρείας.