Το «πράσινο φως» για την αποκλειστική συνεργασία Ηellas Οn Line και Vodafone έδωσε η χθεσινή, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πρώτης. Πέρα από το σκέλος της συμμετοχής της Vodafone στο μετοχικό κεφάλαιο της Ηellas Οn Line κατά 18,5% περίπου, η αποκλειστική συνεργασία προβλέπει τη διάθεση κοινών- συνδυαστικών προϊόντων σε οικιακούς χρήστες, αλλά και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε εταιρικούς πελάτες.

Πάντως, όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς, η Vodafone διατηρεί το ενδιαφέρον της για περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ηellas Οn Line, ενώ στο απώτερο μέλλον οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται σε μια πιο μόνιμη συνένωση δυνάμεων, πιθανότατα κάτω από την «ομπρέλα» της Vodafone.

Η προαναφερόμενη συνεργασία, που εγκρίθηκε από τους μετόχους, υλοποιείται με δύο εμπορικές συμφωνίες να την πλαισιώνουν και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ηellas Οn Line κ. Α. Κεραστάρη θα οδηγήσει την εταιρεία «στην επόμενη ημέρα». Ουσιαστικά, εκτός από τα συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών, η Vodafone θα γίνει εικονικός (virtual) πάροχος σταθερής τηλεφωνίας πάνω από τις υποδομές της Ηellas Οn Line. Ανακοινώσεις για τα κοινά προϊόντα των εταιρειών Vodafone- ΗΟL αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο.

Η Ηellas Οn Line το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2009 κατέλαβε την πρώτη θέση σε νέες συνδέσεις LLU, ενώ το μερίδιό της για τις συνδέσεις αυτές φθάνει σήμερα κοντά στο 28,5%.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΟL, η αποκλειστική συνεργασία οδηγεί την εταιρεία στο επόμενο βήμα και, όπως εκτίμησε, η επόμενη χρονιά θα σηματοδοτήσει νέες επιτυχίες. Οπως επισήμανε ο ίδιος, αυτό θα φανεί και από τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Σχολιάζοντας το «δέσιμο» της αρχικής συνεργασίας με τη Vodafone, ο κ. Κεραστάρης αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός δυνατού τηλεπικοινωνιακού πόλου, ενώ σε ό,τι αφορά την Ηellas Οn Line η συνεργασία αυτή δημιουργεί άνοιγμα σε επιπλέον δίκτυα πωλήσεων σε μια κοινή αγορά, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα και για δημιουργία νέων προϊόντων.