από metereologos.gr
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016
 

Ο Ντάγκι καθησυχάζει τη γερμανική Βουλή, «δώστε χρόνο στα μέτρα της ΕΚΤ»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 31'Σχολιάστε
Nα αφήσουν χρόνο ώστε να αποδώσουν πλήρως τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η Φρανκφούρτη κάλεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τους γερμανούς βουλευτές, μιλώντας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες τους. Οι κινήσεις της ΕΚΤ «οφελούν και τον γερμανό καταθέτη», τόνισε ο Ντράγκι.
Με άνοδο 0,13% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11:14 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: πριν 42'Σχολιάστε
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 563,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,13%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,83 εκατ. ευρώ.
Κοντά  στο Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού τα ΕΛΠΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 45'Σχολιάστε
Πρωτοβουλία για την αγορά και δωρεά ενός σύγχρονου Σταθμού Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αναλαμβάνει ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου.
ΠΟΞ - Γ. Ρέτσος: Χαμηλότερα τα έσοδα το 2016
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 57'Σχολιάστε
Χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ή στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα, εκτιμά ότι θα κλείσουν τα τουριστικά έσοδα το 2016, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γιάννης Ρέτσος.
Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17:24Σχολιάστε
Τις πόρτες της άνοιξε επίσημα η νέα σύγχρονη μονάδα Χαλλουμιού και Αναρής της ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο, μία επένδυση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Ιπποκράτης στον 21ο αιώνα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17:21Σχολιάστε
Το απόσταγμα της γνώσης 60 ετών του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο έμαθαν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και να θεραπευτούν από τις ασθένειες, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους διευθυντές του, Δρ. Brian και Δρ. Anna Maria Clement σε διήμερο συνέδριο 8-9 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.
Eurobank: Πιθανή η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ στις αρχές του 2017
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:53Σχολιάστε
Ανοιχτό είναι σύμφωνα με τη Eurobank το ενδεχόμενο αγορών από το Ευρωσύστημα διαπραγματεύσιμου χρέους το οποίο έχει εκδοθεί από / ή φέρει την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (PSPP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από τις αρχές του 2017.
Die Zeit: Αγορά μεριδίου έως και 25% της Deutsche Bank μελετά το Βερολίνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:21 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:22Σχόλια (2)
Η Deutsche Bank προχώρησε στην πώληση της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας της Abbey Life στην Phoenix Group Holdings, καθώς ξεφορτώνεται περιουσιακά της στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και μειώνει τον ισολογισμό της, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών Αρχών.
Ντράγκι: Η ΕΚΤ χρειάζεται βοήθεια, λειτουργεί κοντά στο χαμηλότερο όριο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:17Σχολιάστε
Η νομισματική τόνωση της ΕΚΤ θα πρέπει να συμπληρωθεί με ενέργειες σχετικές και σε άλλους τομείς πολιτικής, καθώς η τράπεζα λειτουργεί ήδη κοντά στο «χαμηλότερο όριο», όπου τα επιτόκια δεν μπορούν να περικοπούν περαιτέρω, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
ΕΕ: Βοήθεια €335 εκατ. στην Ελλάδα για το προσφυγικό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:32Σχόλια (1)
Έκτακτη βοήθεια, ύψους 353 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης, έχει λάβει η Ελλάδα από την αρχή του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή.
Πτώση 46% στα κέρδη εξαμήνου της ΔΕΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:16Σχολιάστε
Πτώση των καθαρών κερδών κατά 46% ανακοίνωσε στο πρώτο εξάμηνο η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ως αποτέλεσμα του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού και των προβλέψεων αναφορικά με τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Αισιοδοξια Μοσκοβισί για έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:10Σχολιάστε
Την αισιοδοξία του ότι με την ολοκλήρωσή της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλες με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.
Die Zeit: Στα σκαριά κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:47Σχολιάστε
Η γερμανική κυβέρνηση και οι χρηματοπιστωτικές αρχές εκπονούν ένα σχέδιο διάσωσης για την Deutsche Bank στην περίπτωση που η τράπεζα δεν θα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια για να καλύψει τα υψηλά της έξοδα για δικαστικές διενέξεις, ανέφερε η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Πόρισμα Σοφών για τα εργασιακά: Βάλτε τέλος στις ατομικές συμβάσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:42Σχόλια (3)
Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ύστερα από προηγούμενη διαβούλευση με ειδικούς, τάσσονται κατά πλειοψηφία οι διεθνείς εμπειρογνώμονες στο πόρισμά τους για τα εργασιακά, το οποίο παραδίδεται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Με ποιο τρόπο η Δανία μηδένισε την ανεργία της
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:03Σχόλια (3)
Ό,τι πολλές χώρες στην Ευρώπη δεν τολμούν να ονειρευτούν, η Δανία το ζει: η ανεργία στη σκανδιναβική χώρα σχεδόν έχει μηδενιστεί. Μόνο που οι Δανοί δεν ζουν αυτό το όνειρο ως θρίαμβο αλλά ως νέα πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η οικονομία τους.
1|2|3|4|5|...27