από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 

Λιαργκόβας: Ο Σόιμπλε έστησε παγίδα με το πρωτογενές πλεόνασμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 48'Σχολιάστε
«Η ελληνική κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα να πετύχει υψηλότερα των στόχων πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό ήταν λάθος» επισήμανε την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o οικονομολόγος Παναγιώτης Λιαργκόβας, τέως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Τα «κόκκινα» δάνεια απειλούν εταιρείες και εργαζομένους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος βίαιης, με εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναδιάρθρωσης ολόκληρων κλάδων της οικονομίας και ξαφνικού θανάτου επιχειρήσεων που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους λόγω της καθυστέρησης που καταγράφεται από τις τράπεζες στη διαχείριση των κοινών «κόκκινων» ανοιγμάτων τους
Γιατί η οικονομία δεν εκτινάσσεται
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Κοινός τόπος είναι ότι η ελληνική ύφεση είναι χειρότερη από την περίφημη «Great Depression» των ΗΠΑ τη 10ετία του '30. Χαρακτηριστικά, μία 10ετία μετά το ξεκίνημα των κρίσεων (1929 για τις ΗΠΑ, 2007 για την Ελλάδα) οι ΗΠΑ ανέκτησαν το 110% του ΑΕΠ του '29, ενώ η Ελλάδα μόλις το 74,6% του ΑΕΠ του 2007.
Πόλεμος κυβέρνησης - ΓΣΕΕ για τις συμβάσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Στο σημείο μηδέν κατρακύλησαν οι ήδη τεταμένες σχέσεις κυβέρνησης και ΓΣΕΕ με αφορμή την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και ιδιαίτερα την ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας της διαδικασίας και των προϋποθέσεων επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων.
Το 12μηνο των μεγάλων deals με στόχο 3,2 δισ. ευρώ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Μέσα στο επόμενο 12μηνο πρέπει να έχουν «κλειδώσει» όλα τα μεγάλα deals του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων: Εγνατία Οδός, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και Ελληνικό.
Υψηλοί φόροι και παγίδες φρενάρουν τις δηλώσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Με παράταση στις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να υποδεχθούν τον Ιούλιο εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται να διστάζουν να πατήσουν το κουμπί υποβολής των εντύπων της Εφορίας.
€160 δισ. ο «υπεράκτιος» πλούτος των Ελλήνων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ενώ περίπου 8,2 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Boston Consulting Group (BCG), βρίσκονται... κρυμμένα στα μεγαλύτερα offshore κέντρα του κόσμου, τα ελληνικών συμφερόντων «υπεράκτια» κεφάλαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών των τμημάτων διαχείρισης πλούτου, εκτιμάται ότι προσεγγίζουν σήμερα τα 160 δισ. ευρώ.
Ο Thomas Cook επενδύει €150 εκατ. στην Ελλάδα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τρία εκατομμύρια τουρίστες και συνολικές επενδύσεις ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ είναι η εφετινή «γενναία» συνεισφορά του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.
Υπεγράφη η συμφωνία των $5 δισ. μεταξύ  Aegean και Airbus
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή στη 19χρονη πορεία της Aegean, υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η αστρονομική, για τα δεδομένα ελληνικής επιχείρησης, συμφωνία αξίας 5 δισ. δολαρίων, βάσει του επίσημου τιμοκαταλόγου της Airbus, για την απόκτηση έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo. Αναφερόμενος στο όραμα του ιδρυτή της Θεόδωρου Βασιλάκη για τη δημιουργία ενός ελληνικού και ποιοτικού αερομεταφορέα, ο πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχης Βασιλάκης τόνισε ότι η επένδυση ανοίγει νέες προοπτικές για την εταιρεία, τους ανθρώπους και τους επιβάτες της.
Η ισχύς εν τη ενώσει στις υδατοκαλλιέργειες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η σύμβαση για την εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα από την Ανδρομέδα με τη χρηματοδότηση της αμερικανικής Amerra (βασικού μετόχου της Ανδρομέδας) και του επενδυτικού fund Mubadala από το Αμπου Ντάμπι υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα και ο δρόμος για τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή στις υδατοκαλλιέργειες είναι πλέον ανοιχτός.
Ανοιξε ο χορός των συγχωνεύσεων στην αγορά ρεύματος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τον... χορό των συγχωνεύσεων στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας άνοιξε την περασμένη Πέμπτη η συμφωνία εξαγοράς του 90% της NRG από τον όμιλο της Motor Oil Hellas. Και δεν θα είναι η μοναδική, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» καλά ενημερωμένες πηγές
Η Αριστερά υπόσχεται κέρδη αλλά τρομάζει τον Κάρλος Σλιμ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι των επιχειρήσεων και του χρήματος που εκφράζουν αναφανδόν τη συμπάθειά τους προς τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα που εμφορούνται από τις ιδέες της Αριστεράς.
1|2|3|4|5|...27