από metereologos.gr
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017
 

ΕΝΦΙΑ: Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 57'Σχολιάστε
Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν -μεταξύ άλλων- τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή. Επίσης, προβλέπεται απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων.
Με πτώση 1,39% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11:17 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:00Σχολιάστε
Στις 818,63 μονάδες διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστρίου Αθηνών στο κλείσιμο της Πέμπτης, κατά 1,39% πιό κάτω από το κλέισιμο της Τετάρτης. Οι συναλλαγές ήταν 57,98 εκατ. ευρώ
ΜΕΒΓΑΛ: Υπεγράφη η αναδιάρθρωση του δανεισμού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:23Σχολιάστε
Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 27/07/17, η τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ από τις τέσσερις συνεργαζόμενες με την εταιρεία τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς).
Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ τα ξενοδοχεία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:42Σχολιάστε
Ελέγχους σε ξενοδοχεία έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνουν τους τζίρους που πραγματοποιούν την καλοκαιρινή περίοδο και καταβάλλουν κανονικά τον ΦΠΑ που αναλογεί.
Βίκος: Ανοδος 90% στις πωλήσεις αναψυκτικών το πεντάμηνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:20Σχολιάστε
Αύξηση που ξεπερνά το 90% κατέγραψαν οι πωλήσεις των αναψυκτικών Βίκος, των μοναδικών, όπως αναφέρει η εταιρεία, που παράγονται με Φυσικό Μεταλλικό Νερό, κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Διευκρινίσεις του υπ. Οικονομικών για την εγκατάσταση POS
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:52Σχολιάστε
Διευκρινίσεις σχετικά την υποχρεωτική εγκατάσταση POS για συναλλαγές με κάρτες, έως και σήμερα που λήγει η προθεσμία, για μια σειρά από κατηγορίες επαγγελμάτων παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.
Συμβολαιακή Γεωργία με Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:15Σχολιάστε
Δυναμική προσέγγιση στη Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία πραγματοποιεί η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Αυξημένες οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούνιο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:40Σχόλια (1)
Αύξηση κατά 771 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2017 οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 120,4 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης 214 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
ΣΕΒ: Η έξοδος στις αγορές και η συμφωνία για το χρέος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:14Σχολιάστε
Επιτυχημένη θεωρεί ο ΣΕΒ την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει στις αγορές, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να ανοίξει τη συζήτηση με τους δανειστές, ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο. Πάντως, ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι απαιτείται ένα εξειδικευμένο σύστημα εποπτείας, ώστε η όποια συμφωνία για το χρέος να είναι αμοιβαία επωφελής.
Δυναμική διατηρήσιμης ανάκαμψης στην αγορά εργασίας βλέπει η ΕΤΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:03Σχόλια (1)
«Η σημαντική αύξηση της απασχόλησης, παρά τη στασιμότητα του ΑΕΠ, αντανακλά την επώδυνη αναδιάρθρωση και τη σταδιακή αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα.
Κέρδη 466 εκατ. ευρώ για την Deutsche Bank στο δεύτερο τρίμηνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:20Σχολιάστε
H Deutsche Bank προέβλεψε την Πέμπτη χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο του 2017 και μία περιορισμένη μόνο βελτίωση των κερδών της, καθώς κατέγραψε σημαντική μείωση των
Συμφωνία της Εθνικής για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής OTP
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:44Σχολιάστε
Την υπογραφή σύμβασης με την OTP Bank Romania για την πώληση του 99.28% της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρουμανία, Banca Romaneasca και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων: Δυνατότητα τροποποιητικής δήλωσης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:47Σχόλια (1)
Τροποποιητικές δηλώσεις, για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, θα μπορούν να υποβάλουν οι φορολογούμενοι. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι με τη νέα δήλωση να μην μειώνεται η φορολογητέα ύλη και έτσι το ύψος της φορολογικής οφειλής.
Βερολίνο: Πετυχημένο το τεστ εξόδου της Ελλάδας στις αγορές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:40Σχολιάστε
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει την έκδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου. Eκτιμά ότι το «τεστ» πέτυχε, καθώς και ότι επιστροφή στις χρηματαγορές γίνεται «προσεκτικά».
Ο γολγοθάς των φορολογουμένων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2017 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 05:00Σχόλια (1)
Κάθε μήνα και από ένα ή και δύο φορολογικά «χτυπήματα» θα δέχονται εκατομμύρια πολίτες από τα τέλη Ιουλίου ως και τον Ιανουάριο, καθώς στο διάστημα αυτό θα πρέπει να εκπληρώσουν όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Η αρχή θα γίνει τέλη Ιουλίου για 2.540.440 φορολογουμένους για τους οποίους προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα και θα πρέπει ο καθένας να πληρώσει κατά μέσο όρο φόρο εισοδήματος 1.450 ευρώ.
1|2|3|4|5|...27