από metereologos.gr
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
 

Στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:37Σχολιάστε
Στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Λεμεσού, το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor, που έχει ναυλωθεί από τον αμερικανικό κολοσσό ΕΧΧΟΝ Mobil. Το σκάφος άρχισε ήδη τις έρευνες σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Λεμεσού.
Οι αγρότες θα παρακολουθούν τη σοδειά τους με... drones
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10:20
Οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι τα νέα εργαλεία στη διάθεση του Έλληνα αγρότη, όπου ο συνδυασμός του αγροτικού τομέα με την καινοτομία και την τεχνολογία θα αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα, στην εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας.
Με ρεύμα από το ηπειρωτικό δίκτυο 4 νησιά των Κυκλάδων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:38Σχολιάστε
Πάνω από το 82% της ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά το 2017 παρήχθη από μονάδες που λειτουργούν με πετρέλαιο, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των καταναλωτών από το υψηλό κόστος παραγωγής και του περιβάλλοντος από τους ρύπους.
Μισθωτοί - συνταξιούχοι: Πόσα θα χάσουν αν επικρατήσουν οι θέσεις του ΔΝΤ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:02Σχολιάστε
Οι χαμηλόμισθοι που αμείβονται με 500 ή 600 ευρώ τον μήνα, μόλις μπει το μαχαίρι στο αφορολόγητο, θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν έως και ένα μισθό τον χρόνο ενώ για τους συνταξιούχους τα μέτρα θα αφαιρέσουν έως και τρεις συντάξεις
Ποιοι θα μπουν στο «στόχαστρο» της εφορίας το Πάσχα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:55Σχολιάστε
Σε εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι έλεγχοι ενόψει του Πάσχα.
Βγαίνει στο σφυρί η βίλα του Μπάμπη Βωβού στο Ψυχικό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:28Σχολιάστε
Ο κατασκευαστής των επαγγελματικών συγκροτημάτων θα δει στις 28 Μαρτίου τη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό να βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάδα στον δρόμο της καινοτομίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η χώρα βγαίνει από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρέθηκε επί σειρά ετών και σιγά-σιγά... ανεβάζει ταχύτητα. Είναι ότι τώρα μας ανακάλυψαν οι κολοσσοί της βιομηχανίας της υφηλίου (βλέπε Tesla); Είναι ότι πατήσαμε λίγο στα «πόδια μας», χορτάσαμε το «άρωμα» της πλαστής ευημερίας και η πολυετής κρίση μάς ανάγκασε να σκεφτούμε και να δράσουμε;
Κώστας Φωτάκης: «Η Ελλάδα είναι ψηλά στη διεθνή επιστημονική ατζέντα»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Βασική μας στόχευση είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ώστε να διαμορφωθεί μια «οικονομία της γνώσης με αξιώσεις», λέει στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας κ. Κώστας Φωτάκης αναλύοντας τις σκέψεις του για τον τομέα της πολιτικής του ευθύνης το επόμενο χρονικό διάστημα. «Με τον όρο αυτόν αναφέρομαι στη γνώση και στην καινοτομία που απορρέουν από την επιστημονική έρευνα, οι οποίες συχνά οδηγούν σε προϊόντα και υπηρεσίες μεγάλης προστιθέμενης αξίας» εξηγεί.
Το μέλλον στα καθαρά καύσιμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Οι ουσιαστικές αλλαγές στον χώρο της ενέργειας θα επιτευχθούν μόνο με πραγματικές και οραματικές επενδύσεις, λέει συχνά ο επιχειρηματίας Ευ. Μυτιληναίος, επικεφαλής της εταιρείας MYTILINEOS, μιλώντας σε αναλυτές.
Η επένδυση στην καινοτομία αποδίδει
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Το οικοσύστημα startup στην Ελλάδα εμφανίζεται ως ένα από τα λιγότερο ανεπτυγμένα, καλύπτοντας το 0,3% του ΑΕΠ της Αθήνας έναντι ποσοστού ΑΕΠ περίπου 3-4% για τα μεσαίου μεγέθους οικοσυστήματα και άνω του 20% για τα μεγάλου μεγέθους (Λονδίνου και Βερολίνου).
Ο ΗΡΩΝ επενδύει στην τεχνολογία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Πολλές είναι οι επιχειρήσεις στη χώρα που επενδύουν αυτή τη στιγμή στην ανάπτυξη τεχνολογιών πρώτης γραμμής με στόχο την ανάπτυξη της χώρας.
egg: 132 νέες επιχειρηματικές «παρέες» στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Πανεπιστήμια, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει προγράμματα επιχειρηματικότητας, με τα οποία βοηθούν τους νέους επιχειρηματίες και στηρίζουν τις κινήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο για την ανάπτυξη της χώρας.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Πληροφορική, οικονομικά, παραγωγή και εμπορία αυθεντικών θαλάσσιων σφουγγαριών ή βοτάνων από την ελληνική φύση, ψηφιακά προγράμματα που απευθύνονται σε μελλοντικούς επενδυτές που θέλουν να ελέγξουν την ασφάλεια της επένδυσής τους:
1|2|3|4|5|...27