από metereologos.gr
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
 

Ελλειμμα επενδύσεων €540 δισ. έφερε η κρίση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ηελληνική μεγάλη ύφεση και η περιδίνηση στην οποία βρέθηκε η ελληνική οικονομία έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο επενδυτικό έλλειμμα που υπολογίζεται σε μισό τρισ. ευρώ περίπου, επιδρώντας αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα και στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας ώστε να βγει οριστικά από τη στενωπό.
Περικοπές έως 25% φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η κρίση της ελληνικής οικονομίας - πέραν των άλλων - καταδίκασε τις συντάξεις σε... περικοπές διαρκείας, οι οποίες ξεκίνησαν το 2010 και θα συνεχιστούν - τουλάχιστον - μέχρι και το 2019.
Γενναίο κούρεμα ως 95% σε «κόκκινους» οφειλέτες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες με οφειλές από προϊόντα καταναλωτικής πίστης που αγνοούνται για... χρόνια από το γκισέ θα στείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες, προτείνοντάς τους μία τελευταία ευκαιρία για οριστική διευθέτηση του χρέους τους, προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (distress funds).
Χαλάρωση των capital controls αλλά μόνο για τις επιχειρήσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
H αύξηση των καταθετικών υπολοίπων και η βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών αποτελούν τα δύο μεγάλα στοιχήματα για το τραπεζικό σύστημα προτού υπάρξει ουσιαστική περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.
Στα ύψη το τουριστικό ρεύμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Το ισχυρό ρεύμα προς Ελλάδα φανερώνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις και αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν που είναι σε εξέλιξη, καθώς οι δημοφιλείς προορισμοί παρουσιάζουν αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι.
Η Κινέζα της Fosun που κλείνει θέσεις για Ελλάδα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τη στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ως βασικού επενδυτικού προορισμού διαμηνύουν με κάθε τρόπο τα στελέχη της κινεζικής Fosun, παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως τη μάχη για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τη χάνουν από τον ελληνοαμερικανό μεγιστάνα Τζον Κάλαμος.
Χάνουν τον ύπνο τους οι τραπεζίτες με τα εταιρικά ομόλογα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ηθερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι θεσμικοί, αλλά κυρίως οι ιδιώτες επενδυτές, στις εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων της Sunlight και του Μυτιληναίου, πονοκεφαλιάζει τις τράπεζες που βλέπουν ξαφνικά να χάνουν καταθέσεις και ταυτόχρονα μέρος των χρημάτων από τα... σεντούκια να βρίσκει άλλες επενδυτικές οδούς.
Γενναία μερισματική πολιτική υπόσχεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Υψηλούς στόχους έθεσε η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων
Συνεταιριστικές γωνιές δημιουργεί η ΘΕΣγάλα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Με τριπλό δίκτυο διανομής και προσεκτικά βήματα ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα κατόρθωσε σε περίπου πέντε χρόνια από την ανάπτυξη του δικτύου των «ΑΤΜ Γάλακτος» να συγκεντρώσει επιπλέον πωλήσεις περί τα 14 εκατ. ευρώ.
Η Κίνα βάζει φρένο στις επενδύσεις επιχειρήσεων στο εξωτερικό
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Αν οι φιλελεύθερες οικονομίες της Δύσης χρόνια τώρα και απροκάλυπτα - και δεν μιλάμε μόνο για τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ
Συστημική απειλή στην Ιταλία από τις τράπεζες του Βενέτο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Εσπευσμένη δράση έχουν αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Πάολο Παντοάν
Επί 100 χρόνια θα... ωριμάζουν τα ομόλογα της Αργεντινής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η σχέση των Αργεντινών με τον χορό και με το χρήμα είναι το δίχως άλλο μια σχέση πάθους. Στα χαμαιτυπεία του Μπουένος Αϊρες,
Στο επίκεντρο τράπεζες και real estate
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Συνολικά 65 επενδυτικά funds και 90 διαχειριστές χαρτοφυλακίων πραγματοποίησαν 450 κατ' ιδίαν συναντήσεις με 20 ισχυρές εισηγμένες εταιρείες, στο επενδυτικό συνέδριο που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Ν. Υόρκη.
1|2|3|4|5|...27