από metereologos.gr
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
 

Δύσπιστοι Λαγκάρντ και Τόμσεν για τις τράπεζες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τη δυσπιστία του ΔΝΤ για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την κεφαλαιακή ισχύ των ελληνικών τραπεζών επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά οι διοικήσεις τους στις συναντήσεις που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τους επικεφαλής του Οργανισμού, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του.
Πώς το Δημόσιο έχασε τον έλεγχο των τραπεζών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Σε 1,38 δισ. ευρώ περιορίστηκε σήμερα η συμμετοχή του Eλληνικού Δημοσίου μέσω του ΤΧΣ, από 22,66 δισ. ευρώ μετά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς ύστερα από τέσσερα σημαντικά stress tests, τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και ισχυρή αναδιάρθρωση και συγκέντρωση στον κλάδο η μετοχική αξία των τραπεζών μηδενίστηκε δύο φορές: με το PSI τον Φεβρουάριο του 2012 και με τη δεύτερη φάση της ελληνικής κρίσης τον Νοέμβριο του 2015, η οποία οδήγησε μάλιστα σε πρόσθετες απώλειες 25 δισ. ευρώ για το δημόσιο.
Νικόλαος Καραμούζης: Οι προκλήσεις και τα stress tests της άνοιξης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
«Τα προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018 stress tests, τα οποία θα γίνουν με βάση την ομοιόμορφη μεθοδολογία της EBA, δεν είναι ένα tests "πέτυχες/απέτυχες". Τα αποτελέσματά τους θα αποτυπωθούν στις απαιτήσεις που θα θέσει ο επόπτης σε κάθε τράπεζα χωριστά αναφορικά με το SREP CET1.
«Γκρεμίστηκαν» ΑΕΠ και εισοδήματα αλλά αυξάνονται διαρκώς οι φόροι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Μέσα σε 7,5 χρόνια, όσα δηλαδή βρίσκεται η Ελλάδα στο Μνημόνιο, τα νοικοκυριά έχασαν σε εισοδήματα 25 δισ. ευρώ, η χώρα περίπου 60 δισ. από τη μείωση του ΑΕΠ, ενώ οι φόροι διαρκώς αυξάνονται και επιβαρύνουν όλο και περισσότερους.
Νέες αντικειμενικές και συντελεστές για τον ΕΝΦΙΑ του 2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες αλλά με νέους συντελεστές θα κληθούν να πληρώσουν 6.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής».
Διαγωνισμός για την εταιρεία σιδηροδρομικού υλικού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) δείχνουν τα μηνύματα που φτάνουν το τελευταίο διάστημα. Αν και όλα φαίνονταν παγωμένα, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της κρατικής σήμερα εταιρείας.
Ενας μπανκέρης στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Στην ηλεκτρική καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κάθεται από τις 15 Οκτωβρίου ο κ. Ριχάρδος - για τους φίλους Riccardo - Λαμπίρης, ένας νέος άνθρωπος 42 ετών, που όμως έχει «γράψει» χιλιόμετρα στον ιδιωτικό τομέα.
Αλέξης Χαρίτσης: Βιομηχανία και ενέργεια στο επίκεντρο των επενδυτών από τις ΗΠΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
«Η Ελλάδα έχει περάσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, και αυτό αναγνωρίζεται από όλους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στη συνέντευξή του στο «Βήμα».
Ξεσηκώνονται οι ξενοδόχοι για τις online πλατφόρμες κρατήσεων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Χάνουν τον έλεγχο των προϊόντων τους και της διανομής τους οι επιχειρήσεις φιλοξενίας στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μεγάλο μέρος των όρων λειτουργίας τους υπαγορεύονται πλέον από τις κυρίαρχες διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων.
Επιδοτήσεις για ξεχασμένα ελαιοτριβεία και αποστακτήρια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Η μετεγκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός ανενεργών ελαιοτριβείων προκειμένου να επαναλειτουργήσουν μπορεί να επιδοτείται μέσω των δράσεων των Leader, σύμφωνα με τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται σε Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι οι αλλαγές γίνονται την τελευταία στιγμή, καθώς η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 26 Οκτωβρίου. Επιλέξιμα είναι έργα προϋπολογισμού άνω των 600.000 ευρώ.
Γεύσεις με άρωμα Κρήτης από τη Φιλεντέμ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Περίπου δύο χρόνια ζωής μετρά η εταιρεία Φιλεντέμ, αλλά έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στην αγορά των τροφίμων.
Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών ετοιμάζει η Cosmote
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, από τον όμιλο ΟΤΕ. Το δίκτυο χαλκού αντικαθίσταται με οπτικές ίνες σε όλη την επικράτεια και θα συμβάλει καθοριστικά στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.
Γιώργος Γεωργόπουλος: Είναι καιρός για να ξεκινήσουν οι Ελληνες και πάλι αποταμίευση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Σήμερα είναι η κατάλληλη περίοδος, παρά την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων, για να ξεκινήσουν οι Ελληνες να αποταμιεύουν, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Η τράπεζα ξεκινά μια νέα καμπάνια για να καταρρίψει τους μύθους που υπάρχουν γύρω από το θέμα και προσφέρει νέες υπηρεσίες στους πελάτες.
Πυριτιδαποθήκη η αγορά εταιρικών ομολόγων της Ευρώπης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Δεν χρειάζεται να εισπνεύσει κανείς τον καπνό από την καύση κάποιου περίεργου βοτάνου ή να μυρίσει τα νύχια του, όπως έκανε η Πυθία, για να μαντέψει ποια θα είναι η επόμενη «φούσκα» στον ασύδοτο, καθότι δύσκολα ρυθμιζόμενο και ελέγξιμο κόσμο του χρήματος.
Η Credit Agricole χτυπά την πόρτα της Commerzbank
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Μνηστήρες συνωστίζονται στην πύλη της Commerzbank με στόχο να βάλουν πόδι στη γερμανική τραπεζική αγορά. Μετά την ιταλική UniCredit και τη γαλλική BNP Paribas, η επίσης γαλλική Crédit Agricole διά στόματος του γενικού διευθυντή της Φιλίπ Μπρασάκ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για να αποκτήσει το μερίδιο 15% που προτίθεται να πουλήσει η γερμανική κυβέρνηση.
1|2|3|4|5|...27