από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Alpha Bank: Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι σε εθελούσια έξοδο

Ικανοποιητικό κρίνει τον αριθμό η διοίκηση της τράπεζας
Alpha Bank: Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι σε εθελούσια έξοδο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που «έτρεξε» τον Ιούνιο η Alpha Bank, καθώς περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, αριθμός που θεωρείται από τη διοίκηση της τράπεζας ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Μετά την αποχώρησή τους, ο συστημικός όμιλος θα απασχολεί περί τους 8.000 υπαλλήλους στην Ελλάδα, 1.500 λιγότερους σε σχέση με τη δέσμευση που υπήρχε για το τέλος της περυσινής χρονιάς, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Με τον τρόπο αυτό, η Alpha Bank επιταχύνει το πλάνο μείωσης των εξόδων μισθοδοσίας, που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των λειτουργικών της δαπανών.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έδωσε μπόνους 50% επί της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης με μέγιστο ποσό τις 150.000 ευρώ, σε κάθε εργαζόμενο που επέλεξε να αποχωρήσει.

Τα ακριβή αποτελέσματα του προγράμματος οικιοθελούς αποχώρησης αναμένεται να γίνουν γνωστά στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 η τράπεζα ενέγραψε στα αποτελέσματά της επιπλέον προβλέψεις ύψους 93 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους της εθελούσιας.

Οι κινήσεις μείωσης του αριθμού των εργαζομένων της Alpha Bank συνοδεύονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, που προβλέπει την αναβάθμιση των εναλλακτικών της δικτύων και την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων της.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της τράπεζας υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μονάδων της, με κατάργηση των περισσότερων Ταμείων και εγκατάσταση νέων υποδομών για τη διενέργεια συναλλαγών με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πελάτες της.

Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι της θα επικεντρωθούν στις πωλήσεις τραπεζικών προγραμμάτων, λειτουργώντας κατά κύριο λόγο ως σύμβουλοι για τους πελάτες της.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.