«Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία των τηλεπικοινωνιών και της οικονομίας συνολικά. Οι επενδύσεις μας σε δίκτυα νέας γενιάς στη σταθερή και στην κινητή, η εμπορική διάθεση καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση από τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών για σύγχρονες λύσεις όπως το Cloud, το Internet of Things και οι υπηρεσίες σύγκλισης, προδιαγράφουν ότι θα έχουμε μπροστά μας μια ακόμα πιο ισχυρή πορεία» αναφέρει μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης.

«Συμμετέχουμε ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επενδύουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, έχοντας ως στρατηγικό στόχο να λειτουργήσουμε ως καταλύτης στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας, μέσα από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες» συνεχίζει.

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

«Υλοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υπηρεσιών και δικτύων νέας γενιάς, που περιλαμβάνει και την πρώτη μεγάλης κλίμακας κατασκευή δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα και θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες η πρόσβαση και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, καθώς και η κάθετη υλοποίηση στα κτίρια, μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη» εξηγεί ο κ. Μπρουμίδης.
Παράλληλα, όπως αναφέρει, η Vodafone έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς σε Φρεαττύδα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι και Γηροκομείο και συνεχίζει την προσεχή περίοδο τη δημιουργία των πλέον σύγχρονων ψηφιακών υποδομών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Κοζάνη, Ιωάννινα και Βέροια. «Οι επενδύσεις μας στις πιο σύγχρονες ψηφιακές υποδομές θα έρθουν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες επικοινωνίας νέας γενιάς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα γραμμής και πραγματικά γρήγορο Internet» τονίζει ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας.

Μια νέα τηλεοπτική εμπειρία
Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η πρόοδος της ευρυζωνικότητας και η υλοποίηση των δικτύων νέας γενιάς έχουν καταλυτική επίδραση στην εξάπλωση της συνδρομητικής IPTV, ενισχύοντας τον στόχο της εταιρείας να μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας.
Και εξηγεί: «Η πρόσφατη εμπορική συμφωνία για τη διανομή των καναλιών Novasports μέσα από το Vodafone TV έχει θεωρηθεί επαναστατική για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς «ξεκλείδωσε» μια ολόκληρη αγορά που μας επιτρέπει να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Μάλιστα, σύντομα θα διαθέσουμε εμπορικά μια νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, η οποία θα δώσει καινούργιες δυνατότητες στο Vodafone TV και στους πελάτες μας, καθώς θα έχει χαρακτήρα over-the-top (OTT), θα παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες ανεξαρτήτως δικτύων και συσκευών και θα προσφέρει ευελιξία, σύγχρονες τεχνολογίες και συναρπαστικό περιεχόμενο».
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας η εταιρεία επενδύει παράλληλα στο Internet of Things, μια τεχνολογία αιχμής της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εξοικονομώντας σπάνιους πόρους και πολύτιμο χρόνο. «Η θυγατρική μας, Vodafone Innovus, που ειδικεύεται στο ΙoT και αναπτύσσει στην Ελλάδα τις πιο προηγμένες λύσεις IoT και NB-IoT, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και προχωρεί στην περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό. Πρόσφατα μάλιστα παρουσιάσαμε στα «Ποσειδώνια 2018» νέας γενιάς υπηρεσίες IoT για τη ναυτιλία και τη «γαλάζια οικονομία»» παρατηρεί ο κ. Μπρουμίδης.

Συνδέοντας τους ανθρώπους για μια καλύτερη ζωή
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, σκοπός της Vodafone είναι να συνδέει τους ανθρώπους για να ζουν μια καλύτερη ζωή σήμερα και στο μέλλον. «Αυτό το επιτυγχάνουμε όχι μόνο μέσα από τη λειτουργία μας, αλλά και μέσα από την κοινωνική μας συνεισφορά, με όχημα τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών και ουσιαστικά προγράμματα που προάγουν την υγεία, την εκπαίδευση και μια καλύτερη ζωή. Με την ισχυρή μας δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει ο κ. Μπρουμίδης.

«Με προγράμματα και δράσεις στηρίζουμε τους νέους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, κατάλληλες για το μέλλον. Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να προσφέρουμε ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και ανάπτυξης για όλους τους εργαζομένους μας, χωρίς αποκλεισμούς. Σεβόμαστε την αξία και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων μας και θέλουμε κάθε εργαζόμενος να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα» καταλήγει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ