Σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή στη 19χρονη πορεία της Aegean, υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η αστρονομική, για τα δεδομένα ελληνικής επιχείρησης, συμφωνία αξίας 5 δισ. δολαρίων, βάσει του επίσημου τιμοκαταλόγου της Airbus, για την απόκτηση έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo. Αναφερόμενος στο όραμα του ιδρυτή της Θεόδωρου Βασιλάκη για τη δημιουργία ενός ελληνικού και ποιοτικού αερομεταφορέα, ο πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχης Βασιλάκης τόνισε ότι η επένδυση ανοίγει νέες προοπτικές για την εταιρεία, τους ανθρώπους και τους επιβάτες της.
Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της διεθνώς αποτελεί το εισιτήριο της εταιρείας στη νέα εποχή. Η συμφωνία αφορά την παραγγελία 30 αεροσκαφών με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη 12, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 είναι τα Α321neο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια ελληνική αεροπορική εταιρεία προχωρεί στην παραγγελία τόσο μεγάλων αεροσκαφών.
Τα νέα Α320neo προσφέρουν 15% εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων, κατά 50% μείωση θορύβου, καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Οι κινητήρες νέας γενιάς δίνουν μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων, που ξεπερνά κατά 600-1.500 χλμ. τα σημερινά αεροσκάφη της Aegean, δηλαδή μία έως δύο επιπλέον ώρες πτήσης.
Επενδύει 30 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση
Μια ακόμη σημαντική επένδυση αξίας 30 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο κ. Βασιλάκης, τονίζοντας ότι στην ιστορία της Aegean κύριο συστατικό επιτυχίας ήταν πάντα οι άνθρωποι, ο δυναμισμός και η αφοσίωσή τους. Η νέα επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου, έκτασης 12.000 τ.μ., μέσα στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο θα εξοπλιστεί με τους πρώτους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων στην Ελλάδα.
Στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα γίνεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με στόχο να ολοκληρώνεται όλος ο κύκλος εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αρωγός σε επίπεδο τεχνογνωσίας θα είναι και η Airbus. Στην έναρξη λειτουργίας του, σε δύο χρόνια, θα διαθέτει δύο προσομοιωτές ενώ θα έχει δυναμικότητα για συνολικά έξι, προκειμένου να καταστεί και διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.
Ακόμη πιο άμεσα και με ορίζοντα διετίας, η Aegean ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα 100 υποτροφιών για πιλότους, κατά το οποίο θα αναλαμβάνει μέσω χορηγίας και εγγύησης δανείου ποσοστό 90% του συνολικού κόστους σπουδών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ