Τρία εκατομμύρια τουρίστες και συνολικές επενδύσεις ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ είναι η εφετινή «γενναία» συνεισφορά του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.
Το νέο «Cook’s Club» στη Χερσόνησο της Κρήτης είναι η τελευταία προσθήκη του ταξιδιωτικού οργανισμού στις συνολικά 188 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει η εταιρεία παγκοσμίως, καθώς και ένα από τα 47 ξενοδοχεία που της ανήκουν και φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα.
Με τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου «Cook’s Club» στην Ελλάδα, η Thomas Cook επιδιώκει να επεκταθεί προσθέτοντας επιπλέον 10 έως και 15 ξενοδοχεία μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Το μάνατζμεντ

Στο πλαίσιο αυτό, το Thomas Cook Group σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική τουριστική βιομηχανία τη διετία 2018-2019. Το ενδιαφέρον του Thomas Cook εστιάζεται στο να αποκτήσει νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα διευρύνοντας έτσι την παρουσία του στη χώρα μας, που αποτελεί για το γκρουπ μια από τις σημαντικότερες αγορές. Ωστόσο, ο οργανισμός ενδιαφέρεται κυρίως για την ανάληψη του μάνατζμεντ των ξενοδοχείων και όχι για την εξαγορά τους.
Σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται μονάδες στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω και στην Κέρκυρα. Πάντως, ενδιαφέρον υπάρχει και για μονάδες σε μικρότερους προορισμούς οι οποίοι συνδέονται με απευθείας πτήσεις με τη Γερμανία και τη Βρετανία, δύο από τις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το Thomas Cook Group.
Σημειώνεται ότι ο tour operator συνεργάζεται για την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχεδίων με την ελβετική εταιρεία ακινήτων LMEY, η οποία αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του για την αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων στο χαρτοφυλάκιό του. Μέσω αυτής της συνεργασίας ο Thomas Cook πριν από μερικούς μήνες απέκτησε το 42% των Club Aldiana.
Στην Ελλάδα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.050 εργαζομένους στις τρεις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες της, στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του εισερχόμενου τουρισμού και στις εμπορικές ομάδες.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, με αφορμή τα εγκαίνια στη Χερσόνησο της νέας κατηγορίας ξενοδοχείων της εταιρείας με την επωνυμία «Cook’s Club», τόνισε: «Η εταιρεία έχει ήδη επεκταθεί σε τέσσερις νέους προορισμούς στη χώρα, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια πρόσθεσε περισσότερα από 34 νέα αεροπορικά δρομολόγια, καθιστώντας τον Thomas Cook τον μεγαλύτερο οργανισμό διακοπών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα».
Η «άφιξη» των ξενοδοχείων «Cook’s Club» ακολουθεί την επιτυχία της boutique lifestyle αλυσίδας ξενοδοχείων της εταιρείας Casa Cook, η οποία επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 στη Ρόδο, με τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της αλυσίδας να προστίθεται το καλοκαίρι του 2017 στην Κω και την τρίτη να είναι προγραμματισμένη να ανοίξει προς το τέλος του καλοκαιριού στα Χανιά.

Πολλές επιλογές


«Η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί γρήγορα στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων και πλέον είναι ο δεύτερος ισχυρότερος προορισμός για τον Thomas Cook» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Fankhauser και πρόσθεσε: «Από το 2016 έχουμε διευρύνει τις επιλογές των προορισμών και των περιοχών που προσφέρουμε στους πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ελλάδας, έχουμε προσθέσει πτήσεις σε νέους προορισμούς συνολικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και σε πολλά από τα όμορφα νησιά της χώρας, ενώ έχουμε φέρει καινοτόμες ιδέες και υπηρεσίες εγκαινιάζοντας δύο νέες αλυσίδες ξενοδοχείων υπό την επωνυμία μας, τα «Casa Cook» και «Cook’s Club»».
Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, που στις διεθνείς τάσεις αναδεικνύεται ως εξαιρετική επιλογή για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες διακοπών στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. Εφέτος, ο Thomas Cook αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες, επί συνόλου 20 εκατ. που θα διακινήσει σε όλους τους προορισμούς. Πρόκειται δε για αριθμό που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη πιο σημαντική αγορά γι’ αυτόν, μετά την Ισπανία.
Επίσης, στα σχέδια του tour operator είναι η αύξηση των κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με τον εταίρο του, την κινεζική επενδυτική εταιρεία Fosun, που έχει αποκτήσει το 11% του Thomas Cook. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τον Thomas Cook Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι η Fosun έχει αποκτήσει και τα Club Med.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ