«Πολύ θετική» χαρακτήρισε τη συμφωνία του Λουξεμβούργου για το ελληνικό χρέος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη προχωρά παρά τις δυσκολίες».

«Χαιρετίζω την πολύ θετική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας, μια νέα αφετηρία για αυτή τη φίλη χώρα την οποία στηρίζει τόσο η Γαλλία», ήταν η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου στο Twitter.

«Παρά τις δυσκολίες, η Ευρώπη προχωρά: αυτήν την εβδομάδα, μια ιστορική γαλλογερμανική συμφωνία για την ευρωζώνη και μια αληθινή έξοδος από την κρίση για την Ελλάδα. Η Ευρώπη των αποτελεσμάτων υπάρχει όταν δείχνουμε αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Στην απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα αναφέρθηκε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

Πρόκειται για μια «αποφασιστική συμφωνία για την Ελλάδα», η οποία «γυρίζει επιτέλους σελίδα μετά από 8 χρόνια προγραμμάτων στήριξης» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι:

«Η τελική συμφωνία είναι δίκαιη και φιλόδοξη.Θα στηρίξει τη χώρα στη νέα αυτή περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος».

Και όπως κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών η συμφωνία είναι«ένα καλό νέο για τους Ελληνες και για ολόκληρη την Ευρώπη».