Η Rolls Royce ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.600 θέσεις εργασίας μέσα σε διάστημα δύο ετών, στο πλαίσιο της προσπάθειας του επικεφαλής της εταιρείας, του Ουόρεν Ιστ, να μειώσει τα κόστη και να κάνει τη διασημότερη βρετανική μηχανολογική εταιρεία περισσότερο κερδοφόρα και δυναμική.

Ο Ιστ πραγματοποιεί αλλαγές στην ηλικίας 134 ετών εταιρεία αφότου ανέλαβε επικεφαλής της το 2015, όμως οι νέες περικοπές έρχονται σε μια στιγμή που ο όμιλος ασχολείται μ’ ένα πρόβλημα σε κινητήρα αεροπλάνων το οποίο έχει καθηλώσει αεροσκάφη και εξοργίσει πελάτες.

Η ανακοίνωση, η οποία πάντως δεν συνδέεται με το πρόβλημα στον κινητήρα Trent 1000, σηματοδοτεί τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων αφότου η εταιρεία υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί στη διάρκεια της κρίσης στις αερομεταφορές που ακολούθησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βάσει του σχεδίου, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας θα μειωθεί λίγο περισσότερο από 10%. Η προσπάθεια είναι μέχρι το 2020 να εξοικονομούνται 400 εκατομμύρια στερλίνες τον χρόνο.

Τα δύο τρίτα των περικοπών θέσεων εργασίας θα γίνουν στη Βρετανία, όπου η Rolls-Royce απασχολεί 15.700 εργαζομένους στην έδρα της στο Ντέρμπι της κεντρικής Αγγλίας. Οι περικοπές δεν θα αφορούν τους μηχανικούς της, διευκρινισε.