«Δεν είναι όλα ρόδινα αλλά άλλο αυτό και άλλο η καταστροφολογία. Δεν είναι όλα καλά, δεν είναι όλα τέλεια, αλλά γίνεται μια προσπάθεια», δήλωσε κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος. Ενώ δήλωσε ότι «δεν είμαι ευτυχής», αλλά, όπως είπε, «εμείς δεν πουλάμε φούμαρα».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας: «Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων δεν έχω ξαναδεί πουθενά. Τέτοια απόσταση από την συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη επίσης δεν έχω ξαναδεί. Σα να μην έχετε καταλάβει τι γίνεται, τι λένε οι Θεσμοί και άλλοι, για το πώς θα γίνει η έξοδος, για το ότι δεν θα είναι πιστοληπτική γραμμή για να είναι νέο μνημόνιο, για το ότι θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς χρήματα, δεν σας νοιάζει». Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου υπογράμμισε ότι «όλο και καλύτερα πηγαίνει η συζήτηση για το χρέος», τονίζοντας ότι «ευελπιστούμε για μια καλή λύση στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup».
Όσον αφορά την κριτική για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «θα σας εκπλήξουμε και για αυτό», καθώς, όπως διαβεβαίωσε, θα υπάρξουν «ελάχιστες διαφορές». «Οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν τίποτε και στις λαϊκές περιοχές η διαφορά θα είναι μη μετρήσιμη», διευκρίνισε. Ενώ προέβλεψε ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει σε ένα χρόνο για αυτούς που του υπόσχεται κάτι καλύτερο». Αναφορικά με την κριτική που ασκείται για υποθήκη της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, είπε ότι δεν είναι υποθήκη αλλά εγγύηση για τα δάνεια που λάβαμε.