Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει μια συμφωνία για το χρέος που να πείθει τις αγορές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα βρεθεί μετά τον Αύγουστο αντιμέτωπη με υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Αν και οι δανειστές θα διατηρήσουν και την επόμενη μέρα τις «χειροπέδες» της αυξημένης εποπτείας, όπως σχολίασε το Politico, οι διαφωνίες μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και ΔΝΤ, οι οποίες φαίνονται έτοιμες να δεχτούν έναν αυτόματο μηχανισμό μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους όταν η οικονομία θα επιβραδύνει, σε σχέση με τις απόψεις της Γερμανίας, της Φινλανδίας και των Κάτω Χώρων, που εμφανίζονται τελείως αντίθετες καθώς δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Αθήνα, δείχνουν να παραμένουν.
«Καθαρή» έξοδο με ενισχυμένη εποπτεία «βλέπει» η Credit Suisse, η οποία σημειώνει πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι ώστε να «χτιστεί» η αξιοπιστία της χώρας.
Μετά τον Αύγουστο η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπόκειται σε αυστηρή επιτήρηση, όσο «καθαρή» και αν είναι η έξοδος, εκτίμησε η ING, θεωρώντας πως η τελική επιλογή του σχεδίου εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα θα μπορούσε να επηρεάσει τελικά ακόμη και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Μια «καθαρή» έξοδος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τον Αλέξη Τσίπρα να κηρύξει πρόωρες εκλογές μετά το καλοκαίρι, ενώ μια «βρώμικη» έξοδος θα μπορούσε να τις μεταθέσει για τον Μάιο του 2019 (μαζί με τις ευρωεκλογές) επιδιώκοντας, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει, να διεξαχθούν με καλύτερους όρους.
Για την JP Morgan, που αναμένει μια «βρώμικη», με αυξημένη εποπτεία έξοδο, ο επόμενος καταλύτης για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσε να προέλθει από μια συμφωνία για το χρέος, κάτι που θα οδηγήσει και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ. Αναφορικά με τις ελληνικές μετοχές, διατηρεί «ουδέτερη θέση», απόρροια του υψηλού προφίλ ρίσκου και του μικρού μεγέθους της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Διαχειριστές κεφαλαίων εμφανίζονται σήμερα επιφυλακτικοί για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς από τη μια πλευρά η υπόθεση Folli Follie έριξε τη σκιά της στο μέτωπο της εταιρικής αξιοπιστίας των εισηγμένων, ενώ από την άλλη αρκετά διεθνή funds εκτιμούν πως η ουσιαστική ανάκαμψη των τραπεζών, που παραμένουν το βαρόμετρο της ελληνικής αγοράς, αργεί ακόμη, την ώρα που οι προκλήσεις του κλάδου κυρίως σε ό,τι αφορά το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡEs) είναι σημαντικές.

Αύξηση της τιμής-στόχου

Απόδοση καλύτερη της αγοράς (Outperform) με αύξηση της τιμής στόχου από τις £27 στις £29,50 για τη μετοχή της εισηγμένης σε Λονδίνο και Αθήνα, Coca-Cola HBC, εξέδωσε η Credit Suisse. Προβλέπει για το 2018 τζίρο €6,63 δισ., κέρδη EBITDA €1 δισ. και λειτουργικά κέρδη (EBIT) €691 εκατ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ