από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Εθνική Τράπεζα: Καμία απόδειξη για ανάμειξη υπαλλήλων στην κλοπή θυρίδων

Τι αναφέρουν πηγές της Τράπεζας
Εθνική Τράπεζα: Καμία απόδειξη για ανάμειξη υπαλλήλων στην κλοπή θυρίδων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Με το θέμα των θυρίδων που βρέθηκε στην επικαιρότητα ασχολείται αποκλειστικά η Ελληνική Δικαιοσύνη, με αρωγό της την Εθνική Τράπεζα, η οποία συνέδραμε και συνδράμει στην αποκάλυψη της Αλήθειας» αναφέρουν πηγές της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν, «η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια. Υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δεδομένο».

Και προσθέτουν ότι «σήμερα, όσον αφορά στην προέκταση αυτών των καταγγελιών από τους ίδιους ανθρώπους, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «σεβόμενοι τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας δεν μας επιτρέπεται να αναφερθούμε στην παρούσα φάση σε συγκεκριμένα στοιχεία, συνιστούμε δε προσοχή, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του θέματος».

Σημειώνουν πάντως πως «μπορούμε να επισημάνουμε πως από τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε και να υπενθυμίσουμε ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται με δύο κλειδιά, ένα εκ των οποίων κατέχει πάντα αποκλειστικά ο πελάτης».

Τονίζουν τέλος ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της.

«Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Το θέμα είναι σοβαρότατο - | 18/05/2018 14:18
  και καλό θα είναι η Δκση της Εθνικής να αφήσει τις κατανοητές μεν, πλην βαρύγδουπες, ανακοινώσεις και να σιγουρευθεί πως έχει κάνει πλήρη και αδέκαστο έλεγχο όλων όσοι, πέραν των δικαιούχων των θυρίδων, είχαν δυνατότητα να τις ανοίξουν χωρίς την γνώσι των δικαιούχων. Διότι όλοι οι "επαϊοντες" γνωρίζουμε πως, θεωρητικά τουλάχιστον, ΕΙΝΑΙ δυνατόν - καίτοι ελάχιστα πιθανόν - μιά τέτοιου είδους κλοπή να συμβεί, καθώς ουδέν σύστημα είναι 100% απαραβίαστο - κι αυτό αφορά ΟΛΕΣ τις τράπεζες, τουλάχιστον εν Ελλάδι. Βεβαίως για μιά τέτοια κλοπή απαιτείται η συνεργασία αρκετών υπαλλήλων και στελεχών στο υ/κ, όπου και αι θυρίδες. Δύσκολο μεν να συνεργασθούν τόσα άτομα, αλλ' όχι αδύνατον...
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση181
   
-