από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Αίτηση πτώχευσης από την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής για την εταιρεία
Αίτηση πτώχευσης από την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.

Η εταιρεία από την Ηπειρο στην αίτησή της ζητεί να ορισθεί ημερομηνία παύσης πληρωμών, ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης, να ορισθεί σύνδικος, να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης αλλιώς μέχρι τη συνέλευση των πιστωτών.

Η πτώχευση ήταν όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία η μόνη λύση μετά τις άκαρπες προσπάθειες για την εξαγορά της.

Η ΒΙΚΗ ζητεί επίσης να απαγορευθεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου σε κάθε τρίτο προμηθευτή - πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να διακόψει την παροχή των αναγκαίων για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση του πελατολογίου της υπηρεσιών υπό τον όρο εξόφλησης των κατά μήνα, τιμολογούμενων τρεχουσών υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Ενδιαφέρον για την αλλαντοβιομηχανία  είχε δείξει  ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita όταν είχε εξαγοράσει τον Νίκα αλλά οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες δεν προχώρησαν. Επίσης, η  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο ζωοτροφών της θυγατρικής LAKY στην Πρέβεζα προκάλεσε ζημίες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της μητρικής ΒΙΚΗ που τα τελευταία χρόνια βλέπει τους τζίρους της να συρρικνώνονται και τα χρηματοοικονομικά κόστη να εξαϋλώνουν την κερδοφορία.
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-