Χρονιά ρεκόρ σχετικά με τον αριθμό τουριστών από τις ΗΠΑ, που αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα, είναι η φετινή, όπως ανέφερε η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά, Γκρέτα Καματερού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», ανέφερε για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA που διεξάγεται στην Αθήνα
ότι: «τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται διψήφια αύξηση αλλά ειδικά για το 2018 η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 40%, σύμφωνα και με όσα στοιχεία μας μεταφέρουν οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες».

«Εφαρμόζουμε τη στρατηγική «365 μέρες το χρόνο» και αυτό έχει αποδώσει καρπούς», τόνισε η κ.Καματερού, στο οποίο συνηγόρησε και η «επιτυχία της διοίκησης να συνδέσει καθημερινά τους δυο προορισμούς, με την αεροπορική εταιρεία Emirates, με απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη».

Τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται σε ένα συνδυασμό προσπαθειών, σύμφωνα με την κ.Καματερού, του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των εμπλεκόμενων φορέων.

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τους Αμερικάνους αλλά και τους Ελληνοαμερικάνους δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι», εξήγησε.

Η 83η ΔΕΘ θα ενισχύσει την εισροή Αμερικάνων τουριστών στη Β. Ελλάδα

Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης αποτελούν προτεραιότητα για το 2018, όπως επεσήμανε η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά Γκρέτα Καματερού.

«Η φετινή 83η ΔΕΘ, όπου είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, θα ενισχύσει την εισροή των τουριστών προς τη Θεσσαλονίκη», τόνισε η κ. Καματερού, η οποία αποτελεί, όπως είπε, ένα νέο προορισμό. «Η Θεσσαλονίκη κερδίζει πόντους, καθώς 7 στους 10 που την επισκέπτονται δηλώνουν ότι είχαν πολύ καλύτερη εμπειρία από αυτήν που περίμεναν», σημειώνει.

«Υπάρχουν θεματικά προϊόντα που μπορούμε να αναδείξουμε, όπως τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, η γαστρονομία, αλλά και τα συνέδρια τα οποία εντάσσονται σε μια προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει», ανέφερε η κ.Καματερού.

Η ίδια, τόνισε, ακόμη, ότι ο ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά βρίσκεται στο πλευρό των φορέων του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας συνολικά.