Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε το Μάρτιο χαμηλότερα (1,3%) του αναμενομένου (1,4%) και του μέσου όρου δώδεκα μηνών (1,4%), συνηγορώντας υπέρ της εκτίμησης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν θα διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς στο 0%, στον ορίζοντα του ενός έτους.

Στη Μ. Βρετανία ο πληθωρισμός εμφάνισε το Μάρτιο μη αναμενόμενη υποχώρηση σε χαμηλό (2,5%) ενός έτους, ωστόσο διαμορφώνεται υψηλότερα του μέσου όρου δέκα ετών (2,4%).

Ο δομικός πληθωρισμός εμφάνισε μη αναμενόμενη υποχώρηση σε χαμηλό (2,3%) ενός έτους, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δέκα ετών (2,1%).

Στην οικονομική έκθεση της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Beige Book), αναφέρθηκε ότι όλες οι περιφερειακές Fed διαπίστωσαν ήπια οικονομική ανάπτυξη κατά τη χρονική περίοδο Μαρτίου-Απριλίου.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Φεβρουαρίου και στη Μ. Βρετανία οι λιανικές πωλήσεις Μαρτίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, ο δείκτης μεταποίησης Φιλαδέλφεια Fed Απριλίου, καθώς και ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης Μαρτίου.