από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Φορολογική διόρθωση στο παρά πέντε για άνεργους, φοιτητές, χαμηλά εισοδήματα

Πως διαμορφώνονται τα τεκμαρτά εισοδήματα και η φορολόγησή τους - Διαβάστε τα παραδείγματα
Φορολογική διόρθωση στο παρά πέντε για άνεργους, φοιτητές, χαμηλά εισοδήματα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διορθώνεται τελευταία στιγμή η αδικία για άνεργους, φοιτητές και χαμηλά εισοδήματα που φορολογούνται με τεκμήρια και θα δηλωθούν εφέτος σε λίγες ημέρες που θα ανοίξει το σύστημα Τaxisnet για να δεχθεί τις νέες φορολογικά έντυπα της εφορίας.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή επεκτείνεται για ένα ακόμη φορολογικό έτος, αυτό του 2017 διάταξη με την οποία θα φορολογούνται ως μισθωτοί και όχι ως επαγγελματίες όσοι είχαν το 2017 περιστασιακά εισοδήματα έως 6.000 ευρώ και όσοι είχαν τεκμαρτά εισοδήματα έως 9.500 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει αφορολόγητο 8.683 ευρώ έως 9.500 ευρώ ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου και δεν θα πληρώσουν ούτε 1 ευρώ φόρο.

Ωστόσο υπάρχει μία μεγάλη παγίδα. Θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις επί των υψηλότερων τεκμαρτών εισοδημάτων και όχι επί των πραγματικών διαφορετικά πέναλτι φόρου 22%.

Ποιοι θεωρούνται ότι έχουν περιστασιακά εισοδήματα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών σε αυτή την κατηγορία ανήκουν φοιτητές, άνεργοι και όσοι είχαν μοναδικό εισόδημα από ενοίκια ή ελάχιστους τόκους καταθέσεων και φορολογούνται επί τεκμαρτού εισοδήματος

Τα τεκμαρτά εισοδήματα διαμορφώνονται ως εξής:

- Τεκμαρτό εισόδημα άγαμου: 3.000 ευρώ

- Τεκμαρτό εισόδημα πατρεμένου: 5.000 ευρώ

- Τεκμήριο Αυτοκίνητου: Από 4.000 ευρώ

- Τεκμήριο σπιτιού: Κατά μ.ο. 3.500 ευρώ


Παράδειγμα πρόσθετου φόρου για λιγότερες αποδείξεις
:
* Φορολογούμενος με μηδενικό πραγματικό εισόδημα: Αλλά έχει τεκμήρια 9.000 ευρώ

* Θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις: 900 ευρώ (9.000 Χ 10%)

* Αν έχει συγκεντρώσει μέσα στο προηγούμενο έτος 200 ευρώ αποδείξεις: «Πέναλτι» φόρου 22% στη διαφορά 900 – 200 = 700 Χ 22% = 154 ευρώ


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατατέθηκε η διάταξη για προστασία φορολογουμένων από τα τεκμήρια 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Στήριξη πραγματικής οικονομίας απάτης. | 12/04/2018 14:27
    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στα πλαίσια στήριξης της επιχειρηματικότητα, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για επιπλέον αύξηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, επιπρόσθετα της μείωσης των εισφορών τους και μέσω μείωσης των φόρων τους, επιβάλλοντας αύξηση φορολόγησης στους άνεργους και στους συνταξιούχους, ως αντισταθμιστικά αντίμετρα εξορθολογισμού και εξασφάλισης κρατικών εσόδων.
    Ιωάννα
    απάντηση11