Η ελληνική εταιρεία Vermantia και η Arena Racing Company («ARC») προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του δικτύου, προϊόντων και υπηρεσιών σε αγορές του εξωτερικού.
Η Arena Racing Company («ARC»), μέλος του Reuben Brothers Group of Companies, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο με αντικείμενο την ιδιοκτησία και διοργάνωση ιπποδρομιών και κυνοδρομιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Vermantia δραστηριοποιείται σε ένα ολοκληρωμένο φάσμα τεχνολογικών υπηρεσιών και προϊόντων στοιχηματικού περιεχομένου σε διεθνές επίπεδο.
Μέσω της συμφωνίας, ο όμιλος εταιριών Reuben Brothers, με αποτίμηση περουσιακών στοιχείων ύψους πλέον των 15 δις ευρώ, ολοκληρώνει την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Vermantia. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Αντωνόπουλος, παραμένει στην εκτελεστική του θέση, καθώς και ως μέτοχος μειοψηφίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη φάση της επένδυσης της ARC στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος δικτύου στρατηγικών συνεργασιών της Vermantia που αριθμεί λειτουργία σε 31 χώρες και συνεργασία με περισσότερες από 20 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων και λοταριών στον κόσμο.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη τόσο στο περιεχόμενο των παιχνιδιών όσο και στην εμπειρία των παικτών. Επίσης, όπως επισημαίνεται: Σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι ανάγκες εξελίσσονται διαρκώς, οι δύο εταιρείες θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες υποδομές της Vermantia στην Αθήνα, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα δημιουργίας και διάχυσης στοιχηματικού περιεχομένου (Gaming Content Hub) σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ένωση των 2 εταιρείων πλέον προσφέρει σε αποκλειστικότητα πάνω από 60.000 ζωντανές μεταδόσεις από τις μεγαλύτερες ιπποδρομίες και κυνοδρομίες σε ρυθμισμένους φορείς στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα το «μπουκέτο» περιεχομένου θα εμπλουτίζεται με ένα ευρύτερο πακέτο εικονικών αθλημάτων, παιχνιδιών για φορητές συσκευές και ψηφιακά μέσα.
«Η Vermantia πιστή στις αρχές της και στο όραμα ότι στην Ελλάδα η τεχνολογία αποτελεί έναν βασικό μοχλό ανάπτυξης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας, κατάφερε στα 10 χρόνια λειτουργίας της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο, και να δημιουργήσει πλέον, μέσω της συνεργασίας με την ARC, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας και εκμετάλλευσης περιεχομένου διεθνώς», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο κ. Martin Cruddace, Διευθύνων Σύμβουλος της Arena Racing δήλωσε τα εξής:

«Η συμφωνία υποδηλώνει τη βασική μας θέση που είναι να συνεργαζόμαστε με εταιρείες και ανθρώπους που μοιράζονται το επιχειρηματικό μας όραμα. Η Vermantia είναι η εταιρεία που με την τεχνολογική της υπεροχή και το ανθρώπινο δυναμικό της διαθέτουν τα εχέγγυα να προσφέρουμε από κοινού ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιεχομένου σε διεθνές επίπεδο. Ο συνδυασμός των δύο εταιριών προσδίδει ένα τεχνολογικό όχημα στο μεγάλο εύρος πνευματικών δικαιωμάτων και πελατών μας, και καθετοποιεί πλήρως τις στοιχηματικές μας λύσεις».
Ο Ιδρυτής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vermantia, κ. Φίλιππος Αντωνόπουλος δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την υπογραφή αυτής της συνεργασίας. Νιώθω υπερήφανος που μια ηγέτιδα εταιρεία όπως είναι η Arena Racing στον χώρο του αθλητικού στοιχηματισμού ενώνει τις δυνάμεις της με μια ελληνική εταιρία με εξειδίκευση στην καινοτομία και τεχνολογία. Το Gaming Hub με έδρα στην Αθήνα θα αποτελέσει το ισχυρό θεμέλιο για την περαιτέρω κοινή ανάπτυξη μας, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιεχομένου και τεχνολογίας στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, και προσδοκούμε στην άμεση ενίσχυση των λύσεων και υπηρεσιών που δημιουργούμε για τους πελάτες και συνεργάτες μας διεθνώς».