Σε εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι έλεγχοι ενόψει του Πάσχα.

Η ΑΑΔΕ ξεκινά πυρετώδεις προετοιμασία, για την πασχαλινή περίοδο σε νησιά και κοσμοπολίτικους τουριστικούς προορισμούς, με κύριο στόχο να εντοπίζονται αποτελεσματικά και άμεσα, φαινόμενα παραβατικότητας.

Επίσης, στοχευμένοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και σε επιχειρήσεις κλάδων που κατά τη διάρκεια των εορτών παρουσιάζουν υψηλό τζίρο, όπως στον κλάδο εστίασης, ξενοδοχειακών καταλυμάτων, μπαρ, νυχτερινά κέντρα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην έκδοση αποδείξεων, απόδοσης του ΦΠΑ και εγκατάστασης της συσκευής ηλεκτρονικών χρεώσεων POS. Στην περίπτωση μη έκδοσης 10 ή περισσότερων αποδείξεων ή αξίας αποδείξεων άνω των 500 ευρώ επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 48ώρες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια περίπου 80.000 μερικών επιτόπιων φορολογικών ελέγχων με σημαντικό αριθμό από αυτούς να σχεδιάζεται να διενεργηθεί τις εορταστικές περιόδους και το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι δείγμα γραφής για τους ελέγχους έδωσαν τα πρόσφατα στοιχεία του τριημέρου της Αποκριάς, όπου οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ «μοίρασαν» πρόστιμα σε ελέγχους που διενήργησαν στην Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.