Πολλές είναι οι επιχειρήσεις στη χώρα που επενδύουν αυτή τη στιγμή στην ανάπτυξη τεχνολογιών πρώτης γραμμής με στόχο την ανάπτυξη της χώρας. Ανάμεσά τους, για 14 συνεχή χρόνια, ο ΗΡΩΝ, ο πρώτος ιδιώτης παραγωγός και προμηθευτής ενέργειας που λειτούργησε στην Ελλάδα, όπως λένε οι εκπρόσωποι του Ομίλου «άγει τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, προσφέροντας καινοτόμα και ανταγωνιστικά πακέτα σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις». Εφέτος δε επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του και στην αγορά φυσικού αερίου, με στόχο να εδραιωθεί ως ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της χώρας.
Για τις στρατηγικές συνεργασίες του ομίλου οι εκπρόσωποί του αναφέρουν ότι «από το 2014 και έπειτα ο ΗΡΩΝ είναι σταθερά ο ιδιώτης προμηθευτής ενέργειας με τους περισσότερους πελάτες στη μέση τάση, εκπροσωπώντας πλέον πάνω από 890 βιομηχανίες και επιχειρήσεις».
«Με κεντρική φιλοσοφία την προσωποκεντρική προσέγγιση, τη λεπτομερή ενημέρωση και την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών του, ο όμιλος βαδίζει δυναμικά και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ξεπερνώντας το 2017 τους 50.000 οικιακούς πελάτες. Η επιτυχία αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο πρόγραμμα Νυχτερινή Χρέωση 24/7, με το οποίο ο ΗΡΩΝ προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στην τιμή του νυχτερινού τιμολογίου, δηλαδή 0.06590 ευρώ/kWh, μέρα και νύχτα» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ομίλου.
Οπως τονίζουν «πλέον διαθέσιμο και για επαγγελματίες, το πρόγραμμα Νυχτερινή Χρέωση 24/7 χαρακτηρίζεται από απλότητα και διαφάνεια και απηχεί όσο κανένα άλλο στους έλληνες καταναλωτές. Χάρη σε αυτό, ο ΗΡΩΝ κερδίζει εκατοντάδες νέους πελάτες την ημέρα, τους οποίους επιβραβεύει για την προτίμηση και τη συνέπειά τους με επιπλέον εκπτώσεις και ειδικά προνόμια». Από τις αρχές του 2018 μάλιστα ο ΗΡΩΝ εισέρχεται και στην αγορά φυσικού αερίου με εξίσου καινοτόμα πακέτα που στοχεύουν στο να μεγιστοποιήσουν την ωφέλεια για τους τελικούς καταναλωτές σε όλο το φάσμα των ενεργειακών υπηρεσιών.
Στην προσπάθειά του για ανάπτυξη και καινοτομία, ο ΗΡΩΝ έχει συνοδοιπόρους πολύτιμους συνεργάτες που αποτελούν ηγέτες του ελληνικού επιχειρείν. Συγκεκριμένα, ο όμιλος επιχειρεί να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στους πελάτες του και διαθέτει τις υπηρεσίες του μέσω των καταστημάτων ΟΠΑΠ και WIND ενώ συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς στο πρόγραμμα yellows.
Ακόμη, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ομίλου «ο ΗΡΩΝ δραστηριοποιείται από το 2000 και σήμερα αποτελεί το δημιούργημα δύο ηγετών της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ENGIE, οι οποίοι συμμετέχουν κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και αποτελεί ηγέτη στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Αντίστοιχα, η ENGIE είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία σε 70 χώρες».
«Από τη σύμπραξη των δύο ομίλων γεννήθηκαν δύο από τις πιο σύγχρονες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Ευρώπης, ο ΗΡΩΝ Ι και ο ΗΡΩΝ ΙΙ (στη μετοχική σύνθεση του οποίου συμμετέχει και η QATAR PETROLEUM), οι οποίες διακρίνονται για την υψηλή απόδοση και την ταχύτατη λειτουργία τους. Ο ΗΡΩΝ έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια στην κατασκευή των εργοστασίων, τα οποία λειτουργούν με φυσικό αέριο, το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον ορυκτό καύσιμο. Η ισχυρή μετοχική σύνθεση του ομίλου και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του παρέχουν τα εχέγγυα αξιοπιστίας ότι ο όμιλος ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά ενέργειας. Ετσι, ο ΗΡΩΝ αποτελεί πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα καθώς τολμά να επενδύσει στην ελληνική οικονομία, με απώτερο στόχο να ωφελήσει τους κατοίκους της χώρας» συνεχίζουν.
Τέλος, σκοπός του ομίλου ΗΡΩΝ είναι να μοιράζεται τους καρπούς της επιτυχίας του με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για τον λόγο αυτόν ο ΗΡΩΝ ενισχύει Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και ιδρύματα που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη χώρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία με τη ΜΚΟ Σύμπλευση (+πλευση) η οποία έχει ως στόχο, στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου, τη συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτικών νησιών της χώρας μας (Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Σχοινούσα, Πάτμος, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι κ.ά.). συνδράμοντας τις προσπάθειες για εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στις ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και στη μόρφωση για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Στο ίδιο πνεύμα, και με το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης στον πολιτισμό σε όλους, ο ΗΡΩΝ και το ίδρυμα ΕΝGIE χρηματοδοτούν τις παιδικές παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τον Ιανουάριο, λοιπόν, παιδιά που υποστηρίζονται από ιδρύματα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τον «Καρυοθραύστη», τη διαχρονική παράσταση μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι, σε μια νέα εκδοχή προσαρμοσμένη για μικρούς θεατές. Τέλος, οι εκπρόσωποι του ομίλου τονίζουν ότι «ο ΗΡΩΝ επεκτείνεται και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοπορεί προς όφελος των πελατών του και της κοινωνίας. Η πορεία του ομίλου μέχρι σήμερα δείχνει πως, χρόνο με τον χρόνο, ο ΗΡΩΝ έρχεται πιο κοντά στον άνθρωπο και ακόμη πιο κοντά στους καταναλωτές του, και εγγυάται ότι ο όμιλος θα παραμείνει ένα φωτεινό παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη χώρα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ