Την παράταση της προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, που βρίσκεται προς πώληση από τον εκκαθαριστή της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, αποφάσισε η Ernst & Young που «τρέχει» τη διαδικασία.

Η αρχική καταληκτική ημερομηνία έληγε αύριο, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εμφάνιση ενδιαφερομένων για την τράπεζα τα τελευταία 24ωρα, που ζήτησαν χρόνο για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, οδήγησε τον ελεγκτικό οίκο στην απόφαση να δοθεί επιπλέον χρόνος 10 ημερών.

Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Τράπεζα διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και αποτελεί όχημα εισόδου στην εγχώρια αγορά για όποιον την αποκτήσει, με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αδειοδοτεί νέα σχήματα.

Για το λόγο αυτό, το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα είναι ισχυρό, δημιουργώντας αισιοδοξία σε όλους τους εμπλεκόμενους για ολοκλήρωση της συναλλαγής πολύ σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, αναδομήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Επενδυτικής Τράπεζας, με στόχο την επιτάχυνση της πώλησής της.

Όπως δήλωσε ο νέος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Μιχαήλ Ανδρεάδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, «στόχος μας είναι να συνδράμουμε, στο πλαίσιο του ρόλου και των λειτουργιών μας, στην υλοποίηση της στρατηγικής επιλογής του μετόχου μας για την επιτυχή διαδικασία και ολοκλήρωση της πώλησης της τράπεζας».