από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Προσκλητήριο από τράπεζες σε 400.000 οφειλέτες για γενναίο κούρεμα και ρύθμιση κόκκινων καταναλωτικών δανείων

Πριν προχωρήσουν στην πώληση του χρέους τους σε funds
Προσκλητήριο από τράπεζες σε 400.000 οφειλέτες για γενναίο κούρεμα και ρύθμιση κόκκινων καταναλωτικών δανείων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μία τελευταία ευκαιρία σε 400.000 δανειολήπτες για ρύθμιση των οφειλών τους από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες θα δώσουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, πριν προχωρήσουν στην πώληση του χρέους τους σε funds.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι ξεκίνησαν μία νέα «καμπάνια- εκστρατεία» ενημέρωσης του κοινού, προσφέροντας ρυθμίσεις παλαιών, αλλά και νέων δανείων, που προέκυψαν εντός της κρίσης.

Στο πλαίσιο των κανόνων της ΤτΕ για την ενημέρωση των πελατών, οι τράπεζες τους στέλνουν επιστολές με τις οποίες τους καλούν να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένης της γενναίας άφεσης χρέους, κοινώς, γενναίο κούρεμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες προσκλήσεις που απηύθυναν Eurobank και Alpha Bank, οι προτάσεις τους προέβλεπαν διαγραφή της οφειλής που έφτανε έως και το 95%.

Η πλειονότητα των πελατών τους δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα τα δάνειά τους να πουληθούν σε funds.

Η εκστρατεία των τραπεζών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που ενδεχομένως να ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους.

Με τις επιστολές που λαμβάνουν, οι οφελέτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» τα χρέη τους, πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν για να ρυθμίσουν την οφειλή τους φτάνει έως και τους 2 μήνες το πολύ.

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Κι αυτό διότι ο νέος «ιδιοκτήτης» του χρέους απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας για ρύθμισή του ή για κούρεμα.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχέδιο δράσης 4 σημείων για τη μείωση των κόκκινων δανείων στην Ευρώπη 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πρόταση | 15/03/2018 16:48
  Να πουληθούν με χαμηλό αντίτιμο ή ακόμα να δοθούν δωρεάν σε αναξιοπαθούντες, πρόσφυγες, άστεγους με την προϋπόθεση να τα συντηρούν σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει γεμίσει η χώρα με νέους ερειπιώνες ατέλειωτων κατοικιών όταν χιλιάδες κόσμου πεθαίνει στο δρόμο.
  γιατί όχι;
  απάντηση11
   
-