Η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών και για τις φετινές, καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Ο τομέας του τουρισμού εμφανίζεται αισιόδοξος καθώς η φετινή χρονιά ξεκινά με θετικά μηνύματα: σύμφωνα με το μεγαλύτερο γερμανικό ινστιτούτο ερευνών GfK, οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 παρουσιάζουν ήδη αύξηση 18% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ήδη μάλιστα η Ελλάδα εμφανίζεται ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με το GfK, οι Γερμανοί φέτος φαίνεται να προτιμούν την Ελλάδα περισσότερο από τον μέχρι πρότινος αγαπημένο τους προορισμό, τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης τουρισμού: «Η Ελλάδα είναι πλέον ο καλοκαιρινός προορισμός που προτιμούν οι Γερμανοί, ακόμη περισσότερο και από τις Βαλεαρίδες Νήσους».

Την τάση αυτή επιβεβαιώνει και το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Γερμανίας, το Tui, το οποίο θεωρεί ήδη νικητές τους ηλιόλουστους προορισμούς της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του, οι κρατήσεις για Ελλάδα σημειώνουν διψήφιο ποσοστό αύξησης, το οποίο ακολουθεί μια ήδη πολύ καλή χρονιά το 2017.