Σε περιβάλλον σχετικώς ενισχυμένης μεταβλητότητος παραμένουν οι διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Στα πρακτικά της συσκέψεως της Fed του Ιανουαρίου, τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, αναφέρθηκε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διαμορφώνεται υψηλότερος του μακροπρόθεσμου δυνητικού. Η Fed εκτιμά ότι θα χρειασθεί επιπλέον σταδιακή αύξηση του επιτοκίου αναφοράς.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο σε χαμηλό (5,38 εκατ., εκτίμηση: 5,6 εκατ., Δεκέμβριος: 5,56 εκατ.) από το Σεπτέμβριο του 2017. Στην Ευρωζώνη ο ενοποιημένος δείκτης PMI υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 57,5 μονάδες (εκτίμηση: 58,4, Ιανουάριος: 58,8), ωστόσο παρέμεινε υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (56,9). Στη Μ. Βρετανία το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε το Δεκέμβριο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016, ωστόσο διαμορφώνεται σε επίπεδο (4,4%, Νοέμβριος: 4,3%) αντίστοιχο του μ.ο. δώδεκα μηνών (4,4%, ιστορικός μ.ο.: 7%).

Στη Γερμανία αναμένεται o δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO Φεβρουαρίου και στη Μ. Βρετανία η αναθεωρημένη μέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης Ιανουαρίου.