Η κινεζική κοινοπραξία Fosun, ιδιοκτήτρια του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Club Med, αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του γαλλικού οίκου μόδας Lanvin που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο όμιλοι.

Ο οίκος Lanvin, ο παλαιότερος εν ενεργεία γαλλικός οίκος μόδας, ανήκε κατά 75% στην επιχειρηματία Σάου Λαν Τσου-Γουάνγκ που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, και στον γερμανό επιχειρηματία Ραλφ Μπάτελ, οι οποίοι θα κρατήσουν μια μειοψηφική συμμετοχή στον Lanvin, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στη Γαλλία η Fosun είναι γνωστή ως ιδιοκτήτρια κατά 100% του Club Med, από το 2015. Στον χώρο της μόδας, η κοινοπραξία κατέχει το 25% της φίρμας Iro από τον Ιούνιο του 2016.

Για τη Fosun, η αγορά του Lanvin ενισχύει τις δραστηριότητές της στον χώρο της μόδας, που περιλαμβάνονται στο Fosun Fashion Group.

«Καθώς η Κίνα εξελίσσεται σε κύριο μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Fosun μπορεί να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον Lanvin με τους συνολικούς μας πόρους, τις ικανότητές μας και την τεχνογνωσία μας, ενώ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πολύ υψηλή θέση και την εξαιρετική ποιότητα των κολεξιόν του οίκου που κατασκευάζονται στη Γαλλία και στην Ιταλία», δήλωσε η Τζοάν Τσενγκ, εκτελεστική πρόεδρος του Fosun Fashion Group.

Ο κινεζικός όμιλος δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς του Lanvin, αφότου επικράτησε του επενδυτικού ταμείου Mayhoola από το Κατάρ, ιδιοκτήτη του ιταλικού οίκου Valentino, που ενδιαφερόταν να αγοράσει τον γαλλικό οίκο.

Ο όμιλος θα επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή.

Η οικονομική κατάσταση του Λανβέν δεν είναι γνωστή αλλά σύμφωνα με τα τελευταία ετήσια στοιχεία που κατατέθηκαν στην αρμόδια οικονομική αρχή του Παρισιού, στα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ο οίκος μόδας είχε καθαρή ζημία 20,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οίκος Lanvin ιδρύθηκε από την Ζαν Λανβέν το 1889. Είχε γίνει εκ νέου κερδοφόρος για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια το 2007. Προτείνει δημιουργίες για τη γυναίκα, την άνδρα και το παιδί και αξεσουάρ πολυτελείας που περιλαμβάνουν παπούτσια και δερμάτινα είδη.