Ελαφρώς περιορισμένη η διάθεση για ανάληψη κινδύνου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Διατηρείται η τάση ανόδου των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων στη λήξη κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία μειώθηκε το Φεβρουάριο λιγότερο του αναμενόμενου (17,8, εκτίμηση: 16, Ιανουάριος: 20,4), παραμένοντας υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (17,3). Ο δείκτης μεταποίησης PMI στη Γερμανία παρουσίασε το Φεβρουάριο υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (60,3, εκτίμηση: 60,5, Ιανουάριος: 61,1), παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδο που καταδεικνύει ισχυρή ανάπτυξη του τομέα.

Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο χαμηλότερα (0,1) των εκτιμήσεων (1, Ιανουάριος: 1,3), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών. Ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών CBI στη Μ. Βρετανία παρουσίασε το Φεβρουάριο υποχώρηση (10, εκτίμηση: 11, Ιανουάριος: 14) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Στην Ευρωζώνη ανακοινώνεται η αρχική μέτρηση του δείκτη μεταποίησης PMI Φεβρουαρίου. Στη Μ. Βρετανία δημοσιεύονται το ποσοστό ανεργίας Δεκεμβρίου και ο καθαρός δανεισμός δημοσίου τομέα Ιανουαρίου. Στις ΗΠΑ αναμένονται ο δείκτης μεταποίησης PMI Φεβρουαρίου, οι μεταπωλήσεις κατοικιών Ιανουαρίου και τα πρακτικά της συσκέψεως (31/1) της Fed.