Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τρίτου προγράμματος και τις δυνατότητες επενδύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μεταφέρει σε επενδυτικούς οίκους στο Λονδίνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος όπου θα συναντηθεί με επενδυτικούς οίκους και μεγάλες εταιρίες.

Στόχος των Τσακαλώτου και Χαρίτση είναι να πείσουν τους θεσμικούς επενδυτές ότι η Ελλάδα προχωρά με σταθερά βήματα στην έξοδο από την επώδυνη εμπειρία των μνημονίων. Στην κατεύθυνση αυτή θα αναλύσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης για σταδιακή επάνοδο στις αγορές που σηματοδότησε και η έκδοση τους 7ετούς ομολόγου αναφορές σε δυσμενείς συνθήκες την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης θέλουν να καθησυχάσουν τις όποιες ανησυχίες για την πορεία των ελληνικών τραπεζών οι οποίες βρίσκονται ήδη στην διαδικασία των sress test από την ΕΚΤ αλλά και το γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε χρειάζεται και δεν θέλει προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το πρόγραμμα.