από metereologos.gr
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
 

Eurostat: Στο 2,5% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2017

Ο υψηλότερος ρυθμός που καταγράφεται μετά το ξέσπασμα παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης
Eurostat: Στο 2,5% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2017
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας κάλπασε η ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ Eurostat, το ΑΕΠ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ αυξήθηκε κατά 2,5% το 2017.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης που καταγράφεται από το 2007, όταν το ΑΕΠ των «28» είχε αυξηθεί κατά 2,7%.

Στη ζώνη του ευρώ η ανάπτυξη πέτυχε επίσης ρεκόρ δεκαετίας. Το ΑΕΠ των «19» αυξήθηκε πέρυσι κατά 2,5%, το υψηλότερο ποσοστό μετά το 3% που είχε καταγραφεί το 2007, την τελευταία χρονιά δηλαδή προτού ξεσπάσει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που στην Ευρώπη έλαβε γρήγορα τη μορφή (και) κρίσης χρέους.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2017, το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου δηλαδή, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το ίδιο ποσοστό (0,6%) αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση και το ΑΕΠ της μεγαλύτερης και ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης, της γερμανικής.

Στη Γαλλία το τέταρτο τρίμηνο του 2017 η ανάπτυξη ήταν επίσης 0,6% σε τριμηνιαία βάση, ενώ στην Ισπανία κατεγράφη κατά τι ισχυρότερη, στο 0,7%.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη που είχε δημοσιοποιήσει η Eurostat στα τέλη Ιανουαρίου.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-