Αναβολή λίγων ημερών μέχρι να ηρεμήσουν οι διεθνείς αγορές και να επαναξιολογηθεί η κατάσταση πήρε η έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ, η οποία θα πραγματοποιούνταν σήμερα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί συνετό να περιμένει μερικές ημέρες, προτού κάνει κάποια κίνηση».

Όπως προσθέτουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, «όταν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο κραχ στις μετοχικές αγορές, είναι ανεύθυνο να προχωράς σε έκδοση τίτλων χρέους».

Άλλωστε, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, επτά ακόμη χώρες θα έβγαιναν σήμερα, Τρίτη, στις αγορές και αποφάσισαν να περιμένουν από λίγες ώρες, μέχρι και δύο ημέρες.

Πάντως, υπογραμμίζουν ότι η αγορά φαίνεται να ηρεμεί και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, είναι θέμα ημερών η έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο.

Από την πλευρά της τραπεζική πηγή σημειώνει ότι «πρακτικά δεν πρόκειται για αναβολή. Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΟΔΔΗΧ μας καλύπτει απόλυτα. Πουθενά δεν ειπώθηκε ότι θα βγούμε σήμερα στις αγορές, αλλά ότι αυτό θα γίνει στο προσεχές μέλλον».

Ως εκ τούτου, δεν βλέπει ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, καθώς οι ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια φαίνεται να εξασθενούν την Τρίτη.

Σημειώνεται πως στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από τη νέα έκδοση με ένα επιτόκιο που θα κινείται στην περιοχή του 3%.