Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σε αυτό συμφώνησαν σήμερα όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, «ακόμα και όσοι ήταν σκεπτικιστές το προηγούμενο διάστημα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εκκρεμότητες θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος. Μίλησε για τεράστια πρόοδο και για κλίμα που έχει αλλάξει χάρη στην εποικοδομητική στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Ενθάρρυνε δε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν σε αυτό το κλίμα, προσθέτοντας ότι το 2018 θα είναι αποφασιστικό έτος, λόγω της εξόδου από τα προγράμματα προσαρμογής.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί χαιρέτησε την έναρξη της τεχνικής συζήτηση για τον «γαλλικό μηχανισμό» που συνδέει το χρέος με την ανάπτυξη.

«Ηταν καλή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε όχι μόνο ότι η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα, αλλά και ότι βγαίνει καλά.

Στόχος είναι να γίνει στο εγγύς μέλλον η Ελλάδα «μια κανονική χώρα με κανονικά δίκαιωματα και κανονικές υποχρεώσεις» τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος.