Ξένους επενδυτές σε Παρίσι και Λονδίνο συνάντησε ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και στελέχη της τράπεζας την περασμένη Δευτέρα, ενόψει της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη 2η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, με την επιστροφή της διοίκησης στην Ελλάδα, θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με υφιστάμενους και νέους επενδυτές του εσωτερικού.

Oι βασικές προκλήσεις της Attica Bank για το νέο έτους εστιάζονται στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που θα επιτευχθεί και με νέα τιτλοποίηση δανείων, στην ολοκλήρωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για κάλυψη νέων προβλέψεων λόγω υιοθέτησης νέων λογιστικών προτύπων και αποπληρωμής προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, καθώς και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις εξωστρεφείς και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.