από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας συνδικαλιστικός νόμος και νέες εισφορές

Το καλεντάρι για επανυπολογισμό συντάξεων, πλατφόρμα εξωδικαστικού συμβιβασμού και έκδοση των 75.000 νέων συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα από ένα ως τρία χρόνια
Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας συνδικαλιστικός νόμος και νέες εισφορές
Συσκέψεις και διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων σε εργασιακά και ασφαλιστικά έχει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πυρετώδεις συσκέψεις και διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση των σημαντικών εκκρεμοτήτων σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα πραγματοποιούνται από τις πρώτες ημέρες του έτους στο υπουργείο Εργασίας. Ο οργασμός των δραστηριοτήτων καταλαμβάνει τόσο τον έβδομο όροφο - υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης - όσο και τον όγδοο, όπου βρίσκεται το γραφείο της υπουργού κυρίας Εφης Αχτσιόγλου.

n Το τρέχον στοίχημα του υπουργείου αφορά κατ' αρχάς τις διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου για την κήρυξη της απεργίας, οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν με το νομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Σημειωτέον ότι οι διατάξεις αυτές προκαλούν οξύτατες αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό και κοινωνικό πεδίο και θα δοκιμάσουν τις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΚΚΕ, το οποίο έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα.

n Στον άλλο όροφο ο υφυπουργός κ. Τ. Πετρόπουλος έχει ως άμεση προτεραιότητα το θέμα των νέων εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την έκδοση των ειδοποιητηρίων (μέσω της ΗΔΙΚΑ), απ' όπου θα φανούν τυχόν διαφορές με το προηγούμενο καθεστώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί εντός του 2016 είναι - αντιστοίχως - χαμηλά με τα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

n Κατά τα λοιπά ως το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων - με τον νόμο Κατρούγκαλου - και η αποτύπωση της «προσωπικής διαφοράς», επί της οποίας θα προκύψουν μειώσεις το 2019.

n Αρχές Φεβρουαρίου - και όχι νωρίτερα - θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ένταξη στην ρύθμιση - μέχρι 120 δόσεις - των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα παραπέμπει σε αντίστοιχη εφαρμογή του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

n Εντός του μηνός Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 75.000 κύριων συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα από ένα ως τρία έτη. Αυτό αποτελεί υποχρέωση της χώρας προς τους δανειστές και εντάσσεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Η υλοποίησή της ή όχι αναμένεται να κριθεί στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης.


HeliosPlus
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Και κάτι ακομα | 04/01/2018 14:16
    Που έχει ξεχαστεί εφόσον κανένας δεν το αναφέρει πέραν της τρόικας! Τα παλιά ταμεία του ΕΟΠΥΥ ,ιδιαιτέρως τα ταμεία ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΥΔΚΥ χρωστάνε σε ιδιώτες γιατρούς πολλά χρήματα από το 2010 και μέχρι δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τότε.Τα χρήματα αυτά έχουν ήδη κουρευτεί με έξοδα και τρέξιμο των γιατρών φυσικά και η κάθε κυβέρνηση αρνείται τουλάχιστον να τα συμψηφίσει με φόρους,εισφορές κ.α ...ομορφιές που έχουν προσθέσει από τότε όλες οι κυβερνήσεις (εντάξει,οι τελευταίοι το τερμάτισαν θεωρώντας τους ελ.επαγγελματιες εχθρούς του κράτους,όπως αυτοί το φαντάζονται...).Θα μπορούσατε να το ψάξετε λίγο καθώς ούτε ο συνήγορος του πολίτη έχει καταφέρει κάτι έως τώρα.
    Χρωστάτε κι άλλα φίλτατοι
    απάντηση00