Κούρεμα οφειλής έως και 90% προσφέρει η Eurobank σε 50.000 – 60.000 πελάτες της με ανεξόφλητα υπόλοιπα από προϊόντα καταναλωτικής πίστης, δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Πρόκειται για χρέη που παραμένουν απλήρωτα για διάστημα άνω των 10 ετών και η τράπεζα επιθυμεί να κλείσει τις υποθέσεις αυτές, προσφέροντας ένα γενναίο διακανονισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, διαγράφει το 70% – 75% της βασικής οφειλής, αλλά και το σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας σεισάχθεια για το 90% του υπολοίπου.

Η τράπεζα προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην αποστολή επιστολών προς τους δανειολήπτες που επέλεξε, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Το μέσο υπόλοιπο των πελατών αυτών είναι της τάξης των 5.000 – 7.000 ευρώ, αθροίζοντας ένα ποσό που φτάνει συνολικά τα 300 – 350 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα δεν έχει προγραμματίσει την πώληση αυτών των δανείων σε τρίτους, για όσους δανειολήπτες δεν προχωρήσουν σε αυτόν τον διακανονισμό, ωστόσο θα εντείνει τις προσπάθειές της για ανάκτηση των οφειλομένων, με επιτάχυνση των μέτρων ανακλαστικής είσπραξης.

Το προηγούμενο πακέτο δανείων που επιχείρησε να διακανονίσει η τράπεζα το περασμένο καλοκαίρι αφορούσε 110.000 πελάτες της. Ωστόσο, μόλις το 1% από αυτούς δέχθηκε το «κούρεμα» που προτάθηκε. Οι υπόλοιποι είδαν το δάνειό τους να μεταβιβάζεται σε ξένο fund.