Νέο δρομολόγιο από την Αθήνα προς το Λονδίνο προσθέτει στο πτητικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει για το 2018 η Wizz Air, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα, ξεκινά εφέτος την πτητική της δραστηριότητα και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με συνολικά εννέα δρομολόγια με πτήσεις χαμηλών ναύλων, πρόκειται να καταλάβει τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Από την αρχή του 2017, 97.000 επιβάτες αξιοποίησαν τους χαμηλούς ναύλους της WIZZ, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το δίκτυο της WIZZ από την Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον 17 δρομολόγια σε 8 χώρες. Πετώντας από 6 ελληνικά αεροδρόμια, η εταιρεία ενισχύει την εισερχόμενη και εξερχόμενη τουριστική κίνηση και ενδυναμώνει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τις χώρες που εξυπηρετεί. Για το 2018, αυξάνει τη δραστηριότητά της κατά 657% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με συνολικά περισσότερες από 730.000 διαθέσιμες θέσεις στα δρομολόγια της εταιρείας προς και από την Ελλάδα.
Με έναρξη στις 29 Απριλίου 2018, η νέα καθημερινή πτήση, με ναύλους που θα ξεκινούν από μόλις 29,99 ευρώ, η πτήση Αθήνα –Λονδίνο προστίθεται στα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018. Αναλυτικά, αυτά είναι από Αθήνα προς Βουκουρέστι, Κλουζ-Ναπόκα , Βουδαπέστη, Σόφια, Κιουτάισι, Κισινάου, Κατοβίτσε και Βίλνιους. «Κατόπιν της πρόσφατης ανακοίνωσής μας για τα νέα δρομολόγια χαμηλού κόστους που ξεκινά η εταιρεία μας από την Αθήνα, με χαρά ανακοινώνουμε και την προσθήκη του Λονδίνου / Luton, του 9ου προορισμού που θα εξυπηρετείται από την Αθήνα το 2018. Αυξάνοντας και επεκτείνοντας το δίκτυό μας, κατέχουμε πλέον τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το νέο καθημερινό δρομολόγιο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες ταξιδιώτες, έτσι ώστε να επισκεφθούν μία από τις πιο «ζωντανέ»ς πόλεις της Ευρώπης, είτε για city break είτε για επαγγελματικό ταξίδι, με χαμηλούς ναύλους από €29.99*. Το φιλικό και αφοσιωμένο πλήρωμά μας αναμένει με χαρά να υποδεχθεί τους πελάτες μας στο στόλο μας, που είναι από τους νεότερους στην Ευρώπη» δηλωσε ο Chief Corporate Officer, κ. Owain Jones.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απόφαση της WIZZ να ξεκινήσει, στις 29 Απριλίου 2018, το καθημερινό δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Λοδίνου / Luton. Η εντυπωσιακή αυτή προσθήκη στο δίκτυο που θα εξυπηρετεί η εταιρεία από την Αθήνα –ο 9ος προορισμός της WIZZ κατά τη θερινή περίοδο 2018 – αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η εξυπηρέτηση από την WIZZ του δρομολογίου του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί διαχρονικά τη διεθνή σύνδεση με την υψηλότερη επιβατική κίνηση από την Αθήνα, τόσο για λόγους επαγγελματικούς όσο και για αναψυχή, θα διευρύνει τις επιλογές των επιβατών και θα συμβάλει σημαντικά στη δυναμική του δρομολογίου. Ευχόμαστε στη WIZZ κάθε επιτυχία και με χαρά αναμένουμε να υποδεχθούμε τις νέες πτήσεις της εταιρείας στο αεροδρόμιό μας» ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου.
Η Wizz Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, επιχειρεί με ένα στόλο από 87 Airbus A320 και Airbus A321, και προσφέρει περισσότερα από 550 δρομολόγια από 27 βάσεις, συνδέοντας 145 προορισμούς σε 43 χώρες. Την εταιρεία επέλεξαν 23,8 εκατ. επιβάτες στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2017. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε «2017- European Airline of the Year by Aviation 100» από το Aviation 100, την καθιερωμένη ετήσια έκδοση, που αναγνωρίζει τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς στον αεροπορικό κλάδο.