Μία από τις τράπεζες της ευρωζώνης βρίσκεται κάτω από το όριο που έχει θέσει η ΕΚΤ για τα κεφαλαιακά αποθέματα, είπε η ΕΚΤ την Δευτέρα, και αυτό σημαίνει ότι θα της ζητηθεί να περικόψει τα μπόνους και τα μερίσματα.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters δεν κατονόμασε την τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της για τις 119 τράπεζες που επιβλέπει. Η έκθεση έδειξε ότι η τριετής προσπάθεια της ΕΚΤ για αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις και εξυγιάνσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών έχει αρχίσει να αποδίδει με τις αδυναμίες ωστόσο να παραμένουν, ιδιαίτερα σε τράπεζες με υψηλά επίπεδα κόκκινων δανείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία διαγράμματος της έκθεσης, οι περισσότερες τράπεζες που εποπτεύονται από την ΕΚΤ διατηρούσαν κεφάλαια σημαντικά υψηλότερα από το ελάχιστα απαιτούμενα. Ωστόσο, μία τράπεζα ήταν κάτω από το όριο ενώ μία ακόμη ήταν ελαφρά πάνω από το όριο. Την προηγούμενη χρονιά, πέντε τράπεζες είχαν χαμηλότερα του κεφάλαια. Δύο από αυτές, οι ιταλικές Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, κατέρρευσαν αργότερα.
Το όριο της ΕΚΤ για τα εποπτικά κεφάλαια είναι 10,6%. Η ΕΚΤ αναμένεται να ζητήσει επίσης από τέσσερις τράπεζες να σχηματίσουν επιπλέον κεφάλαια.
Η έκθεση στηρίχθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισαν οι τράπεζες στα τέλη Ιουνίου, και κάποιες μπορεί να έχουν καλύψει ήδη τις ανάγκες τους.