Για έβδομη συνεχή χρονιά βρίσκεται στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της ναυτιλίας, που ανακοίνωσε η Lloyd’s, ο ιδιοκτήτης της Capital Group Ευάγγελος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται στην 66η θέση της λίστας, με τη Lloyd’s List να σημειώνει πως πρόσφατα ψηφίστηκε ως «Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία του Lloyd’s List το 2017.

O όμιλος Capital Group επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές του το 2017 στους κλάδους των τάνκερ, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χύδην ξηρού φορτίου. Αύξησε τον υπό διαχείριση στόλο κατά 17 πλοία, συνολικά σε 71 πλοία με χωρητικότητα 8 εκατομμυρίων τόνων dwt περίπου και μέση ηλικία 6,5 χρόνια. Ο στόλος του Capital Group περιλαμβάνει 45 δεξαμενόπλοια, 19 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 7 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. O υπό διαχείριση στόλος περιλαμβάνει τα πλοία της Capital Product Partners L.P., που είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του Nasdaq.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του συντάκτη της λίστας, πως «ο Ευάγγελος Μαρινάκης παραμένει ένας από τους λίγους μεγάλους παίκτες που μπορούν να συνεχίζουν να επενδύουν σε μια βιομηχανία όπου τα ταμειακά αποθέματα έχουν γενικά μειωθεί τα τελευταία χρόνια».