Επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων της Wall Street θα έχει την Δευτέρα και την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Στο χαρτοφυλάκιό του έχει το πετυχημένο swap ομολόγων καθώς και την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση.

Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος θα συμμετάσχει στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο Invest in Greece που διοργανώνει η Capital Link στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης απευθύνοντας την κεντρική ομιλία κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος του συνεδρίου.

Στην εκδήλωση θα βρεθούν και οι Παπαδημητρίου, Πιτσιλής, Κουντουρά, τραπεζίτες και επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών αλλά και οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών από πλευράς Ε.Ε (Declan Costello από πλευράς Κoμισιόν, Francesco Drudi από πλευράς ΕΚΤ και Nicola Giammarioli από πλευράς ESM). Μήνυμα εξ’ αποστάσεως θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο.