Σειρά μέτρων και δράσεων για την ανακούφιση και τη στήριξη των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για μέτρα έκτακτης εφαρμογής, που αφορούν τους πελάτες της, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, στις πλημμυροπαθείς αυτές περιοχές.

Παράλληλα η Εθνική θα προσφέρει καθημερινά μεσημεριανά γεύματα σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων του Δήμου Μάνδρας, για τους επόμενους δύο μήνες.

Τα μέτρα

– Δίμηνη περίοδος αναστολής καταβολής δόσεων («πάγωμα») σε δανειολήπτες με ενήμερες οφειλές

– Ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για δανειολήπτες με οφειλές σε καθυστέρηση

– Αναστολή μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018 κάθε εξωδικαστικής και δικαστικής ενέργειας είσπραξης απαιτήσεων

Σημειώνεται πως τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν και για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Σύμη.

Τα μέτρα ανακούφισης θα προσφέρονται κατόπιν αιτήσεων από τους πληγέντες. Για περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις και τα μέτρα ανακούφισης οι πελάτες μας μπορούν να απευθυνθούν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 210 48 48 500 τις καθημερινές και ώρες 8πμ-8μμ καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας.

Κλιμάκια στελεχών της τράπεζας θα επισκεφθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ν.Περάμου, και θα έχουν επαφές με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, για να διερευνήσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους μετά τις καταστροφές.