Δημόσια πρόταση για το 30% του Θεραπευτηρίου Υγεία υπέβαλε η εταιρεία «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών» ιδιοκτήτρια του Ιατρικού Κέντρου. Η εταιρεία προσφέρει 0,45 ευρώ ανα μετοχή που συνιστά premium 39,3% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής και 29,4% σε σχέση με τη μεσοσταθμισμένη τιμή εξαμήνου. Ουσιαστικά η οικογένεια Αποστολόπουλου αποτιμά το 100% του Υγεία στα 137 εκατ. και το 30% στα 41,2 εκατ. ευρώ. To 30% είναι το ποσοστό που βρίσκεται στα χέρια μικρομετόχων.

Επιθετική ή αμυντική κίνηση θα αποδειχθεί στο μέλλον. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι την περίοδο της κρίσης ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας κατέστη ευάλωτος μετά και τα πρόσθετα μέτρα του rebate και clowback για αυτό και ξένα funds πολιορκούν νοσηλευτικές μονάδες.

Η στρατηγική της εταιρείας προβλέπει την απόκτηση συμμετοχών σε μονάδες υγείας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη τους και τη διατήρηση της ελληνικότητά τους.

Υπενθυμίζετα ότι το fund CVC απέκτησε το νοσοκομείο Metropolitan, το Ιασώ General και φλερτάρει με τη Euromedica μέσα από τη διεκδίκηση των δανείων της σε διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το υπόλοιπο 70% του Υγεία ανήκει στον όμιλο της MIG. Μάλιστα για δάνεια που έχει συνάψει η μητρική έχουν ενεχυριαστεί οι μετοχές του από την Πειραιώς και τη Fortress.

Το Θεραπευτήριο Υγεία στο εννεάμηνο του 2017 εμφάνισε τζίρο 168,4 εκατ. (+0,6%) και κέρδη ebitda 23,2 εκατ. (+7,4%).

«Εμείς δεν πουλάμε», αναφέρει η MIG

Αν και η δημόσια πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών» απευθύνεται προς τους μικρομετόχους του ΥΓΕΙΑ, η MIG που ελέγχει το 70% του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της διευκρινίζει πως δεν προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση ούτε μιας μετοχης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» για την απόκτηση ποσοστού έως 30% των μετοχών της «Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.» η MIG ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

– Η MIG που κατέχει σήμερα το 70,38% των μετοχών και ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής.

– Η Διοίκηση της MIG έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ΥΓΕΙΑ και στη δυνατότητά του να αποτελεί σήμερα και στο μέλλον τον κυρίαρχο πυλώνα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα.