Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο εισαγγελέας Διαφθοράς άρχισε έρευνα εις βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τις καταγγελίες ότι η κεντρική τράπεζα διέρρευσε απόρρητη λογιστική έκθεση που αφορούσε την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε δηλώσεις του στους FT ο κ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπήρξε διαρροή πορίσματος έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς», απαντώντας στις κατηγορίες ότι η Κεντρική Τράπεζα διέρρευσε απόρρητη έκθεση.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και τη συμπεριφορά του προσωπικού της ΤτΕ. Δεν υπήρξε καμία διαρροή της έκθεσης για την Πειραιώς και ούτε καν η παραμικρή λέξη του κειμένου εμφανίστηκε σε οποιαδήποτε μέσο ενημέρωσης».

«Λεπτομέρειες της έκθεσης για την Attica Bank εμφανίστηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μόνο μετά την [κυκλοφορία] της έκθεσης σε υπουργούς και 300 μέλη του κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Οι FT αναφέρθηκαν και σε δήλωση του κ. Στουρνάρα για την ΕΚΤ: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον SSM για ένα σύγχρονο, διαφανές και αποτελεσματικό τραπεζικό σύστημα που συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την εταιρική διακυβέρνηση».