από metereologos.gr
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
 
 

Ν. Καραμούζης: Απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί με κοινωνική ευαισθησία

Συνάντηση με Ν. Βούτση: «Αν δεν επιλυθεί το θέμα των «κόκκινων δανείων» δεν θα ανακάμψει η οικονομία»
Ν. Καραμούζης: Απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί με κοινωνική ευαισθησία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί, γιατί είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε για να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ν. Καραμούζης μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτσης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι με κοινωνική ευαισθησία.

«Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, φοβάμαι ότι θα πάμε σε ένα αδιέξοδο και για τις τράπεζες και για την ελληνική οικονομία», προειδοποίησε, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, έχουν μπροστά τους μια σειρά από προκλήσεις, «τις οποίες πιστεύω θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».


«Αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητές μας είναι ξεκάθαρες, έχουμε τοποθετηθεί, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, υπάρχει η δική μας επιλογή, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς». «Είναι ένα εργαλείο απαραίτητο, για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο. Εάν δεν επιλυθεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει με ισχυρούς δεσμούς και να επανέλθει σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι με κοινωνική ευαισθησία και με προσπάθεια να επικεντρωθούμε στην αρχή στις μεγάλες υποθέσεις», κατέληξε.


Στην συνάντηση με τον κ. Βούτση συμμετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤ Π. Θωμόπουλος, ο Β. Ράπτης ως εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Β. Ράπανου και η γενική γραμματέας Χαρούλα Απαλαγάκη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, «καθώς βαίνουμε -και ελπίζουμε και εργαζόμαστε για να βαίνουμε- προς το τέλος αυτής της περιπέτειας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα τα οποία ακόμη βρίσκονται σε συζήτηση και σε διαπραγμάτευση, όπως αυτά που αφορούν είτε τα κόκκινα δάνεια -και πάντοτε μιλάω για τους μικρούς, πολύ μικρούς και απλούς πολίτες- ή όπως αυτά τα οποία αναφέρονται στη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση αμέσως μετά το τέλος των μνημονιακών δεσμεύσεων».


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-