από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 
 

Τιτάν: Ιστορικό χαμηλό για τα επιτόκια δανεισμού

Τι σημαίνει για την τσιμεντοβιομηχανία η νέα έκδοση ομολόγου 250 εκατ.ευρώ
Τιτάν: Ιστορικό χαμηλό για τα επιτόκια δανεισμού
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ιστορικό χαμηλό μέσου επιτοκίου δανεισμού κοντά στο 3,3% διαμορφώνει η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν μετά την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας με κουπόνι μόλις στο 2,375%.

Μόνο η Coca – Cola ΗΒC με ετήσιο επιτόκιο 1,87% για οκταετές ομόλογο που εξέδωσε πέρσυ συναγωνίζεται την «Τιτάν» που ευτυχώς για αυτήν εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιορίσει δραστικά την εξάρτησή της από την Ελληνική αγορά που καταρρέει λόγω της πτώσης της οικοδομής και του μειωμένου αριθμού έργων υποδομής.

Η «Τιτάν» εξέδωσε ομόλογο 250 εκατ. ευρώ το οποίο συγκέντρωσε προσφορές 1,3 δις. ευρώ κυρίως από το εξωτερικό. Η μεγάλη ζήτηση διαμόρφωσε και το ετήσιο κουπόνι στο 2,375% ρίχνοντας ακόμη περισσότερο το χρηματοοικονομικό κόστος του ομίλου.

Περίπου 100 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη μερική εξαγορά άλλου ομολόγου της εταιρείας λήξης τον Ιούλιο του 2019 με τοκομερίδιο 4,25%, άλλα 100 εκατ. θα μειώσουν ισόποσα δάνεια και περίπου 50 εκατ. θα ενισχύσουν το cash του ομίλου για μελλοντικές επενδύσεις και ευκαιρίες που μπορεί να εμφανιστούν στον κλάδο.
Στο 9μηνο του 2017 οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,14 δις. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 1,8% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 4,6% στα 214,5 εκ. ευρώ.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-