από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Διπλή λοταρία αποδείξεων μέσα στο Νοέμβριο κατά της φοροδιαφυγής

Μεγάλο Τζακ Ποτ για 8.000 τυχερούς τον Δεκέμβριο
Διπλή λοταρία αποδείξεων μέσα στο Νοέμβριο κατά της φοροδιαφυγής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Και το σίριαλ με τη λοταρία αποδείξεων καλά κρατεί. Το υπουργείο Οικονομικών τα ρίχνει στις τράπεζες που ακόμη δεν έχουν στείλει τα στοιχεία με τις συναλλαγές που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες με πλαστικό χρήμα ή με e-banking προκειμένου να ξεκινήσει τις κληρώσεις και οι πολίτες να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να ζητούν αποδείξεις.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να πάει λίγο ακόμη πιο πίσω τις πρώτες κληρώσεις αλλά μέσα στο Νοέμβριο να έχουμε διπλή κλήρωση: Μία για 1.000 τυχερούς που πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέσα στο Σεπτέμβριο και μία για άλλους 1.000 τυχερούς για συναλλαγές μέσα στον Οκτώβριο. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει από 1.000 ευρώ ως έπαθλο.

Το Δεκέμβριο θα γίνει το μεγάλο Τζακ ποτ για 8.000 τυχερούς που έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τον Ιανούαριου του 2017 έως και τον Αύγουστου του 2017.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να δώσουν νέα παράταση έως τα τέλη του έτους για πολίτες που θέλου να δηλώσουν στην εφορία εισοδήματα που μέχρι σήμερα δεν τα έχουν εμφανίσει σε καμία φορολογική δήλωση και να κάνουν χρήση των διατάξεων του νόμου για την οικειοθελή αποκαλύψη «μαύρων» εισοδημάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση περίπου 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν αποκαλύψει εισοδήματα ύψους 5 δις. ευρώ και έχουν βεβαιωθεί φόροι που υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ. Για να δοθεί νέα παράταση θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία.

Όσον αφορά στη λοταρία αποδείξεων, η πρώτη κλήρωση αναμένεται να γίνει στα μέσα προς τέλη Νοεμβρίου.

Η ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων μόλις λάβει στα χέρια τα στοιχεία από τις τράπεζες θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης και τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr. Όσοι κερδίζουν θα ενημερώνονται με email.

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

- Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

- Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

- Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεξήχθη η δεύτερη λοταρία αποδείξεων για το 2018 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.